Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Een marktkoopman demonstreert, zo te zien aan de vieze plekken op zijn blouse, een vlekverwijderaar of wasmiddel. Hij had veel belangstelling waaronder een jongetje die vooraan, met een vinger in de mond, geïnteresseerd naar alle potje en flesjes zit te kijken. De foto is gemaakt in augustus 1957 op de Markt in Ommen. Mogelijk bevinden zich onder de belangstellenden nog voor iemand herkenbare Ommenaren (of Ommer), of weet iemand wie die marktkoopman is.

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 77 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59833, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwman Makelaars: ‘Wij vinden jouw nieuwe thuis’.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.