Politiek Verwoord: LPO

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord.

Google je het woord politiek, dan krijg je de volgende omschrijving: politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen op verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. Meestal gebeurt dit op basis van onderhandeling.

Op de agenda van de politiek in Ommen staan de laatste tijd grote thema’s die veel impact hebben. Denk aan de Vechtkade, de brug bij Junne, fietsroute door de Kievitstraat, Kindplein West en de megastal in Beerzerveld. Bij al deze onderwerpen zijn groepen of individuen voor of tegen de ideeën. Krijgen de voorstanders het probleem gerealiseerd op hun manier, dan heeft de politiek goed werk geleverd. Pakt het anders uit dan gehoopt, dan is de politiek geen knip voor de neus waard. Wordt het item opgelost in het voordeel van de tegenstanders, dan zijn zij euforisch en de voorstanders teleurgesteld.
In de politiek blijft het wikken en wegen, maar de politieke partijen willen allemaal het beste voor Ommen. Maar wat is het beste voor Ommen en hoe gaan we dat realiseren? Dat verschilt per groep of persoon. Maar we moeten het wel samen doen!
De Lokale Partij van Ommen spreekt veel inwoners en luistert naar wat er leeft. Vaak kunnen we hierop inspelen en een probleem oplossen. Maar het komt ook voor dat we niet meteen een oplossing hebben, onderzoek moeten doen, het probleem moeten uitdiepen of specialisten moeten raadplegen. Er zijn thema’s waar persoonlijke belangen een grote rol spelen. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer, want een mening van een kleine groep kan Ommen niet mooier of beter maken. Iedereen kent de uitdrukking ‘not in my backyard’, maar het gaat in de gemeenteraad altijd over het algemeen belang. Het houdt de LPO bezig met veel enthousiasme en het is steeds weer een uitdaging om tot de beste beslissing te komen.
Wat de Lokale Partij Ommen heel belangrijk vindt is openheid en transparantie. Ga het gesprek aan zonder agressie en zonder elkaar de schuld ergens van te geven, daar schieten we niets mee op. Iedereen doet zijn of haar best, werkt hard en is zuinig op Ommen in al haar facetten. Van de agrarische sector tot de verkeersveiligheid, de kleine kernen en het centrum, zonnepanelen en losliggende stoeptegels, alles verdient aandacht. Laten we in gesprek blijven, respectvol met elkaar omgaan en tot verstandige beslissingen komen.
Namens de LPO,
Dick Remmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.