Home / / Zonneweide aan de Vecht brandschoon dankzij team Energy

Zonneweide aan de Vecht brandschoon dankzij team Energy

OMMEN – Wie zaterdag over de Hessel Mulertbrug kuierde of fietste heeft ze wellicht gezien. Op de zonneweide aan de boorden van de Vecht, nabij kunstwerk de Wulp. Vijf duo’s bewapend met een grijper en een grote blauwe plastic zak.

Geen bierpopje, sigarettenpeuk, weggeworpen mondkapje of weggeworpen plastic koffiebeker ontkwam aan de spiedende ogen van de tien opruimvrijwilligers, allen verbonden aan Energy Ommen. Dirigent van de door IVN Natuureducatie geïnitieerde opruimactie was Henk Kampman, nestor van de lokale gymnastiekvereniging. “Op vijf locaties binnen de gemeente zijn verschillende groepen bezig met troep opruimen”, vertelt de kartrekker van de schoonmaakactie. “Naast ons heeft Volco een opruimgroep, net als de voetballers van JCO, popkoor Vocalicious en Mabeco, de gym in Beerzerveld. We willen dit een aantal keren in het jaar gaan doen. De actie sprak me ontzettend aan. Ik heb gereageerd richting IVN en ben vervolgens door hen benaderd. Onze gemeente denkt ook mee en heeft hesjes, afvalzakken en grijpers beschikbaar gesteld. Het is een wereldwijde actie, die bedoeld is de wereld te verlossen van de plastic soep. Het is schrikbarend als je overal ter wereld ziet hoeveel afval er rondzwerft. De Vecht is een prachtige rivier, daar wil je geen vuil of troep in zien drijven. Ik wil graag meewerken aan een mooiere, schonere en gezondere leefomgeving, zeker ook voor mijn kinderen en kleinkinderen. Daarom steun ik de actie van harte. Daarnaast hoop ik dat mensen in de toekomst hun troep meenemen of opruimen. Zelf vind ik dat niet meer dan normaal.” Meer over actie Schone Rivieren Overijssel op website www.ivn.nl.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Even een bakje soep en weer verder met het schoonvegen van het zonneveld langs de Vecht

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.