Home / / Weg vrij voor realisatie Ommermars

Weg vrij voor realisatie Ommermars

OMMEN – Nu er geen zienswijzen (bezwaren) zijn binnengekomen op de bestemmingswijziging die ter inzage lag, is de weg vrij om de Ommermars te ontwikkelen tot een natuur- en recreatieplek.

Daarmee wordt het burgerinitiatief dat hiervoor was opgestart ten uitvoer gebracht. Op het gebied rustte tot voor kort een agrarische bestemming, maar deze is nu definitief gewijzigd in een natuurbestemming, als compensatie voor de nieuwe functie van de natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arriën.
“Het college is bevoegd om hier een akkoord op te geven en dat betekent dat de weg vrij is voor prachtige nieuwe invulling van dit terrein van tien hectare”, aldus wethouder Bart Jaspers Faijer. Wel is de gemeente nog in afwachting van een toets van het waterschap. Die moet uitwijzen of de belangen van de rivier en andere waterpartijen voldoende zijn gewaarborgd.
Het Burgerinitiatief Ommermars (sinds medio vorig jaar een stichting) nam enkele jaren geleden het initiatief om deze ‘Poort van Ommen’ – aan de rand van de woonkern, begrensd door de Vecht het Ommerkanaal en de Varsenerdijk – een fraaier, natuurlijk aanzien te geven. In de plannen krijgt het gebied vooral de functie van een natuurlijk speelterrein, maar in de zuidwestelijke hoek is ook ruimte om te struinen door een glooiend terrein met stuifduinen. Er wordt een hoek ingericht met een waterpartij en een moerasgebied. Een aftakking van de Vecht zorgt voor een afwisseling van water en land, waarin de natuur de ruimte krijgt. De schooljeugd kon enkele jaren geleden meedenken over de invulling ervan.

Tekst: Hans Keesmaat

Lees ook

Felicitaties voor diamanten echtpaar Stad – Jansen

BEERZERVELD – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Stad – Jansen op 28 april gefeliciteerd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.