VOV: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’

OMMEN – De VOV (Volkspartij Ommen Vooruit) is blij met de toetreding van drie jonge aanstormende politieke talenten. Hiermee legt deze partij een basis voor verjonging in de lokale politiek. En dat is broodnodig.

“Landelijke partijen hebben de mond vol van bestuurlijke vernieuwing”, bevestigt fractievoorzitter Gerrit de Jonge. “Dit onderwerp is door ons als lokale partij al jaren geleden op de agenda gezet. Het is tijd voor andere politiek.” Volgens de Jonge moeten raadsleden hun rol weer terugpakken. “Als lokale partij VOV zijn wij de meest transparante en toegankelijke partij in de gemeente Ommen en we hebben veel contacten met de inwoners.”

Drie jeugdige politieke talenten van de lokale partij VOV stellen zich voor

Jelte de Jong, 27 jaar en woonachtig in Beerzerveld. Vorig jaar, een week voor de eerste lockdown, afgestudeerd aan hogeschool Saxion te Enschede voor de opleiding HBO-Rechten. Momenteel werkzaam als analist bij de ABN/AMRO in Zwolle. “Mijn werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken van nieuwe MKB-klanten op eventuele fraude, witwassen en terrorismefinanciering. Door mijn studie en opvoeding geïnteresseerd geraakt in politiek. Inmiddels ben ik de vierde generatie van mijn familie die betrokken is bij de gemeentepolitiek. Sinds 2014 stembureauvoorzitter voor de gemeente Hardenberg en vanaf afgelopen zomer lid nummer 100 van de VOV. Door mijn voormalige werk bij Flater in Ommen heb ik kennisgemaakt met Gerrit de Jonge en ben betrokken geraakt bij de VOV. Door mijn juridische achtergrond kan het college mij niets wijsmaken en wil ik mijn kennis gebruiken om de inwoners van Ommen te vertegenwoordigen. Mijn handen jeuken om als raadslid aan de slag te gaan. Zoals wij allemaal weten worden wij volgend jaar de grootste partij van Ommen, waardoor wij het beleid voor de komende jaren kunnen bepalen. Persoonlijk vind ik het jammer dat weinig raadsleden hun oorsprong hebben in het buitengebied. Daarom is het belangrijk dat ook het buitengebied meer inspraak heeft via de raad, daar wil ik mij graag voor inzetten”, aldus Jelte.

Douwe Kleinjan, 20 jaar, woonachtig in Ommen-zuid en student Financial Service Management op het Windesheim in Zwolle. Daarnaast bezig met een stage bij ABN/AMRO. In bezit van een HAVO-diploma, met een bijbaan bij Jumbo Ommen. Voetbaltrainer bij verschillende jeugdteams van JCO. Wekelijks vier avonden met veel plezier op het voetbalveld te vinden. “Naast voetbal gaat mijn interesse uit naar tennis en politiek”, vertelt Douwe. “Zeker ook de lokale politiek, reden waarom ik lid ben geworden van de VOV. Mijn politieke ambitie is om volgend jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil graag als spreekbuis voor de inwoners fungeren en de inwoners meer inspraak bieden in het politieke beleid en beslissingen die genomen worden. In september ga ik een cursus tot raadslid vanuit de VOV volgen.”

Bas van der Velde, 20 jaar: “Ik woon al mijn gehele leven in Ommen. Momenteel studeer ik Industrial Engineering and Management, ofwel Technische Bedrijfskunde, aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb mijn bachelor bijna afgerond. Hierna staat een vervolgmaster in de planning. Ik heb tot 2016 gevoetbald bij OVC’21 en tegenwoordig houd ik me veel bezig met de historie en cultuur van Ommen, daarom ben ik lid van de CCO en de Darde Klokke. Naast deze interesses sleutel ik graag aan mijn Kever uit 1982, waarmee ik ook vaak toer door stad en ommeland. Daarnaast heb ik een trekker uit 1947 waar ik graag in mijn vrije uren aan werk. Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Rederij Peters. Door het persoonlijk contact van dit werk hoor ik veel over wat er leeft in en rond Ommen. Dit zijn vaak positieve verhalen, maar ik hoor ook af en toe minder positieve berichten van zowel inwoners als toeristen. Nadat dit een aantal jaren te hebben aangehoord wil ik me nu, als volksvertegenwoordiger, gaan inzetten voor het belang van de gemeente en haar inwoners. De stem van de bevolking laten horen in de gemeenteraad en zo een bijdrage leveren aan de lokale politiek. Specifiek lijkt het mij mooi om meer inspraak te bieden aan jongeren en daarnaast de cultuur en historie in Ommen in stand te houden. Mijn doel: onze rijke geschiedenis koesteren met het oog op de toekomst.”

VPPG

Op 24 september houdt de VOV, wanneer de coronamaatregelen dit toelaten, een training voor aanstormend politiek talent en geïnteresseerden. Deze training zal op een nog nader te bepalen locatie in Ommen worden gegeven en wordt verzorgd door de VPPG-academy. De VPPG is de landelijke vereniging voor onafhankelijke lokale politieke partijen. Spreekt dit alles je aan en is je interesse gewekt, overweeg dan een kennismakingsgesprek met één van de VOV-raadsleden of laat weten dat je wilt deelnemen aan de cursus voor raadsleden.
Aanmelden kan telefonisch bij Gerrit de Jonge: 0644191799 of via mail: gerrit.dejonge@kpnmail.nl

Gerrit Middelkamp, Bas van der Velde, Douwe Kleinjan, Jelte de Ruiter en Gerrit de Jonge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.