Voorplein gemeentehuis Dalfsen in afrondende fase

DALFSEN – Afgelopen week legde aannemer NTP de laatste hand aan het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen. Het plein met de steile hellingbaan, beschadigde tegels, trappartijen en defecte lift werd omgetoverd in een groene ruimte, die klimaatbestendig is ingericht.

De nieuwe inrichting zorgt voor een optimale bereikbaarheid en toegankelijkheid van het gemeentehuis. Ook staan er zogenaamde fietsnietjes waar bezoekers van het Waterfront en het gemeentehuis hun fiets tegenaan kunnen zetten. De werkzaamheden aan het voorplein van het gemeentehuis gingen op 22 februari j.l. van start. De werkzaamheden waren opgesplitst in twee fases, daardoor was het gemeentehuis gedurende de werkzaamheden steeds bereikbaar voor bezoekers.

Veiligheid

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, werden de werkvakken duidelijk afgezet en waren er looproutes aangegeven. Op donderdag 11 maart was er een goed bezochte digitale bijeenkomst voor geïnteresseerde inwoners. Ontwerper van het voorplein Mien Ruys vertelde over de totstandkoming van het schetsontwerp van het plein. De gemeente en uitvoerder NTP legden de uitwerking van het ontwerp uit en de technische keuzes die zijn gemaakt. Bij de herinrichting van het plein werd rekening gehouden met de optimale invulling van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor alle gebruikers. Het voorplein van het gemeentehuis is nu klaar. Het volledig bestrate plein is ‘omgetoverd’ tot een groene oase met bomen, struiken en vaste planten. “Het plein is een soort ‘voorpark’ geworden”, aldus een belangstellende afgelopen vrijdag. Hij zag hoe een medewerker van de buitendienst de nieuwe beplanting van water voorzag. Midden op het plein zijn twee houten zitbanken geplaatst. Voor mindervaliden zijn er dichtbij de ingang van het gemeentehuis, twee ruime parkeerpakken gerealiseerd.
Het vernieuwde groene voorplein van het Dalfser gemeentehuis wordt op woensdag 12 mei om 15.00 uur officieel geopend door Rick Brink uit Hardenberg, de voormalig ‘minister van gehandicaptenzaken’.

Tekst/Foto Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.