Voorjaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Congo

REGIO – Ieder voorjaar en najaar houdt Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is gekozen voor hulp aan de democratische republiek Congo voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen het hele jaar door kleding en schoenen in voor goede doelen, zoals Cordaid. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.
Op zaterdag 1 mei a.s. kan er op diverse plaatsen in de provincie Overijssel herdraagbare kleding ingeleverd worden. De precieze inleveradressen en -tijden staan vermeld op de website www.samskledingactie.nl. De actie wordt tevens op de diverse locaties met posters aangekondigd. De vele Sam’s vrijwilligers staan deze dag klaar om de goederen in ontvangst te nemen.

Geen onderwijs

De Democratische Republiek Congo (DRC) worstelt al jaren met de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten. Hierdoor gaan 5,2 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Gebrek aan geld is de belangrijkste reden. Vooral meisjes worden thuisgehouden om op hun kleinere broertjes of zusjes te passen, voor het huishouden te zorgen of om op het land te werken. Ook als ouders ziek worden of overlijden, is het oudste kind vaak verantwoordelijk voor de rest van het gezin. Daarbij zijn de omstandigheden op de scholen (gebrek aan bankjes en sanitaire voorzieningen) ook een belangrijke reden om niet naar school te gaan.

Duurzaam veilig

Vanwege de slechte staat van de scholen en de beperkte voorzieningen wil Cordaid hulp bieden.
Samen met de gemeenschappen in onder andere de stad Kananga, in de provincie Kasaï Centraal, zal de hulporganisatie in totaal 25 scholen en klaslokalen renoveren en worden waterpunten en sanitaire voorzieningen aangelegd. Cordaid verwacht dat door de bouw van sanitaire voorzieningen en de rehabilitatie van klaslokalen de leeromgeving van kinderen duurzaam verbeterd.
Omdat we in tijden van COVID-19 leven, worden er ook materialen aangekocht om scholen te helpen met de preventie van COVID-19. Cordaid voorziet elke school van een kit met preventiemiddelen tegen infectie met Corona.

Projecten

Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kunt u terecht op

www.samskledingactie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.