Home / / Voor Stegeren is de maat vol

Voor Stegeren is de maat vol

OMMEN – Wederom pakken donkere wolken zich samen boven Stegeren. Vooropgesteld dat de inwoners van Stegeren niet tegen duurzame energie zijn, is voor het buurtschap de maat nu wel vol.

Er is geen draagvlak meer voor de nieuwe plannen van Pure Energie. Zo’n 15 hectare grond moet benut gaan worden voor zonnepanelen terwijl op dezelfde locatie sinds een jaar tien windmolens staan te draaien.
Al vanaf 2013 wordt het buurtschap geconfronteerd met plannen voor het opwekken van duurzame energie. Onder de term ‘kansrijk zoekgebied voor windenergie’ werd het plan om in totaal negen windmolens op de grens van de gemeentes Ommen en Hardenberg te laten verrijzen, al onomkeerbaar. Het werden er zelfs tien.
De buurt is nog niet bekomen van alle gevolgen voor hun woongenot sinds de aanleg van de N36 en het draaien van de windmolens van Windpark de Veenwieken. Slagschaduw, lawaai en horizonvervuiling is hen ten deel gevallen. Het volgende plan voor nog meer overlast en landschapsvervuiling heeft zich alweer aangediend want ter hoogte van de meest zuidelijke windmolens moet nu een zonnepark gerealiseerd worden.

Zonnepark De Veenwieken

Het energiebedrijf Pure Energie wil het plan gaan realiseren. Wederom wordt het buurtschap aangemerkt als kansrijk zoekgebied maar nu voor zonne-energie. De buurt is het dan ook zat en zet wederom de hakken in het zand. Ze kennen de verhalen van ‘met de omwonenden een werkgroep opstarten’ wel. Ze hebben het allemaal al eerder gehoord. Net als dat flora en fauna beschermd zal worden en dat het zicht op de panelen beperkt zal worden. Het is de buurtbewoners allemaal al eerder verteld.
De omwonenden van het gebied tussen Dedemsvaart en Ommen zijn tegen de komst van een zonnepark. Ze laten weten dat hun woonomgeving al voldoende is benut voor duurzame energie. Ze zijn het vechten voor hun bestaan op deze locatie beu en hopen dat de gemeente Ommen hen zal steunen en dat dit de bewoners bespaard zal blijven.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.