Home / / Vlonders voor de pleziervaart gaan te water

Vlonders voor de pleziervaart gaan te water

OMMEN – Een loodgrijs wolkendek en een kille noordenwind teisterde zaterdag het Vechtdal. Het kwik van de thermometer kwam nauwelijks tot de zes graden. Geen weer om gezellig in je korte broek op een bootje in de Vecht te dobberen, maar regeren is vooruitzien. De dagen lengen en de kans op mooi weer wordt met de dag groter. Als het over enkele weken zo ver is en de plezierjachten zetten koers richting Ommen, moet je voorbereid zijn. Dus gingen zaterdag de vlonders te water, met behulp van veel mankracht en een reusachtige takelkraan van Dunnewind/Gerrits. Een hele operatie welke wordt uitgevoerd nabij de afslag naar het buurtschap in het Ommerkanaal. Vandaaruit gaan de vlonders in lange rij richting centrum, om aan de oevers
van de Vecht te worden verankerd. Laat maar komen die zeilbootjes, jachten en doerakken. Ommen is er klaar voor.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.