Home / / Verfijning operatietechnieken in mobiel ‘Skillslab’

Verfijning operatietechnieken in mobiel ‘Skillslab’

REGIO – In een mobiel ‘Skillslab’, dat gedurende een etmaal was gestationeerd bij het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg, heeft het team van het Orthopedisch Centrum Vechtdal (OCV), onderdeel van Saxenburgh, zich donderdag 22 april laten bijscholen in de nieuwste operatietechnieken. Patiënten met schouder- , knie-, hand- of polsklachten hebben hier baat bij.

De orthopedisch chirurgen van het OCV en het orthopedisch OK-team van het Saxenburgh Medisch Centrum hebben zich donderdag verder bekwaamd in kijkoperaties van schouder en knie. Ook was er plaats ingeruimd voor een plastisch chirurg van Saxenburgh om de chirurgische technieken voor pols en hand verder te verfijnen.
Bijscholingen zijn normaal gesproken slechts mogelijk elders in binnen- of buitenland. Met de komst van het ‘Skillslab’ naar Hardenberg, nu dus ook op locatie. De training wordt onder strikte regels en coronamaatregelen verzorgd door deskundigen met ervaring op het gebied van de meest moderne chirurgische technieken. Het ‘Skillslab’ is een tot mini operatiekamer omgetoverde bus. De bijscholing staat op hoog niveau, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkstations. Naast het optimaliseren van bestaande technieken, leren de deelnemers ook nieuwe aan.
Orthopedisch chirurg Jan van Beveren: “Het is een uitzonderlijke kans om als orthopedisch team samen te werken en de vaardigheden te verbeteren. Het is de ambitie van het Orthopedisch Centrum Vechtdal om een unieke positie te verwerven binnen de orthopedische zorg in de regio. Deze bijzondere training draagt hieraan bij.”

Patiënten profiteren

Patiënten in de regio met schouder- of knieklachten, alsmede hand- en polsklachten profiteren bovenal van de opgedane vaardigheden. Tezamen met de meest moderne splinternieuwe audio- en visuele apparatuur in het Saxenburgh Medisch Centrum, draagt de opgedane kennis bij aan de kwaliteit van zorg voor de patiënten en het werkplezier van het orthopedisch team.

Foto: Saxenburgh

Orthopedisch OK-team Saxenburgh in het Skillslab

 

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.