Home / / Vechtdal Boert Bewust roept inwoners op om blik te rapen

Vechtdal Boert Bewust roept inwoners op om blik te rapen

REGIO – Recentelijk stierf een melkkoe bij Vechtdal Boert Bewust-deelnemer Stan Bosman. Naar alle waarschijnlijkheid is er blik in het veevoer terecht gekomen.

De oorzaak hiervan is dat mensen blik (en ander afval) van zich afgooien en dit in het land van veehouders belandt.
Stan Bosman blijkt niet de enige veehouder die hier mee geconfronteerd wordt. In het Vechtdal ondervindt men veelvuldig overlast van blik en ander afval dat ‘zomaar’ achtergelaten wordt. Vechtdal Boert Bewust roept daarom inwoners op om blik te komen rapen. Een aantal heeft zich al spontaan opgegeven.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar: vechtdalboertbewust@gmail.com. Bij het doorgeven van naam, telefoonnummer én de plaatsnaam, wordt de aanmelder gekoppeld aan een veehouder in de buurt. Deze neemt vervolgens contact op, voordat het gras gemaaid gaat worden. Als tegenprestatie krijgt de persoon een rondleiding op het bedrijf.
Ook geïnteresseerde veehouders die verbinding willen leggen met burgers en gebruik willen maken van diens hulp om blik te rapen, kunnen e-mailen naar het hiervoor genoemde mailadres.

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.