Uit Hei en Dennen

Gaan we wennen aan de nieuwe ‘oude tijden’ nadat we met z’n allen zijn ingeënt? Ik ben nog maar net gewend aan het niet meer kussen of omhelzen van familie en vrienden. Zomaar een winkel instappen, naar een film of toneelvoorstelling, met een heel stel vrienden of familie bij elkaar zijn, geen mondkapje, gewoon naast elkaar zitten, niet meer je handen kapot wassen. Ik ga het missen, want zeg nou eerlijk, dat niet meer moeten kussen en huggen geeft in sommige gevallen ook iets van bevrijding. Al twee jaar je verjaardag niet uitbundig kunnen vieren, om over kerst en nieuwjaarsdag maar te zwijgen. Het is allemaal zo sober, je komt op bezoek, buigt even voor de gast heer/vrouw en gaat een eind uit elkaar zitten. De tafel met lekkernijen nopen wel tot het graaien in de studentenhaver of pindarotsjes en als de flessen wijn op tafel komen blijken we na een glas of drie geen anderhalve meter meer te handhaven. Daar komen we dan achter bij het afscheid, als we als vanouds elkaar weer in de armen nemen. Alcohol lost het coronaprobleem dan op, denken we. Gerrit en ik zijn beiden al één keer ingeënt. Dus 80% minder kans op een ziekenhuisopname. Alle familieleden van ons zijn, met groot respect voor Cor en Ona, gezond gebleven.

We mogen weer winkelen, op terrasjes zitten, bezoek thuis ontvangen. Eindelijk weer naar mijn dochter en gezin in Frankfurt, daar ben ik veertien maanden niet meer geweest. Eén van de drie jongens heeft al de baard in z’n keel, de andere twee zijn nog zo klein, dat ze halverwege de nacht bij mama in bed kruipen. Papa verdwijnt dan naar de grote bank in de huiskamer, vier is te veel! Wat gaan we nog meer doen? Met vakantie, weer buiten de bebouwde kom, de wijde wereld in. Nou ja, eerst even de tweede inenting afwachten. We hebben beiden de eerste glansrijk doorstaan. Voor het eerst was ik in de Trefkoele in Dalfsen. Geweldig geregisseerd daar. Alleraardigste hulpvaardige GGD medewerkers, die je van A naar B begeleiden, alles 65 plus aangepast, je kunt echt niets fout doen. Wel een opluchting hoor, die inenting. De bedoeling is dat je na de prik een kwartier blijft zitten i.v.m. eventuele bijwerkingen. Ik deed dat trouw, maar Gerrit vertrok na z’n inenting direct naar de uitgang, niks tieb minuten wachten, hij is een MAN, kom nou!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.