Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Frisse look

In ons huis wordt deze weken hard gewerkt aan een wat modernere look, o.a. in het trappenhuis. De indrukwekkende rode traplopers met bebloemde loper op de gangen worden vervangen door een blauwe tint met een fijn wit randje aan de zijkanten. We zien het als een frisse blik op de toekomst. Ja, we weten het wel, die toekomst wordt steeds korter, maar komaan, zolang we goed ter been zijn, blijven we wonen in Hei en Dennen. Met het ouder worden komt wel meer het besef, dat Hein met de zeis zich op kortere afstand bevindt. Wij houden ons vast aan onze kwieke voorouders, maar daar heb je maar weinig invloed op. Verloofde meent het eeuwige leven te hebben, omdat hij zijn vrije tijd besteedt aan het omgaan met jongeren, terwijl ik mij met de senioren bezig houd. Pas bereikte ons het bericht dat onze Ommer fotograaf Henk Gaasbeek op 68-jarige leeftijd is overleden. We kennen hem als een liefdevol mens en getalenteerd fotograaf. Ik heb het geluk de familie Gaasbeek vooral in het verleden, vaak te hebben bezocht en zo herinner ik me de harmonie in het gezin en hun niet aflatende positiviteit en liefde. De ouders van Henk hebben met hun gezin nog een tijdje in Hei en Dennen gewoond. In het bijgebouw, inclusief de kamer rechts naast de voordeur, voor ons nu de bibliotheek.

We gaan vaak om met ons leven alsof er geen einde aan is. En voor sommigen betekent er geen absoluut einde, omdat de hemel hen verwacht. Dat lijkt me fijn en ook angstig. Immers, wat doe je eeuwig? Sommigen verwachten een taak om de gouden straten te poetsen, maar dat geldt alleen voor vrouwen, dus………..wat gaan de mannen doen? Ik kan daar lang over peinzen. Mijn gedachte aan de dood is veel meer: ‘hier, daar, klaar’. Kom aan, niet te somber in deze column,
de lente lacht ons door de sneeuw- en hagelbuien tegemoet. Vorige week werd ik (al) geprikt met Astra Zenica. Er was een mini kansje, dat je er bijverschijnselen van krijgt, maar corona is erger. Bent u ook zo bezig met onze demissionaire regering? Wordt Rutte weer in het vierde zadel gehesen, of moet hij daar straks voor naar de manege? Ik ben fan van hem, dus ik hoop dat hij het redt. We zullen het zien, het zal wel even wennen zijn aan een andere premier.

Antoinette

Lees ook

Lampie

Kwikstaart   Vilsteren of Junne? Even checken. Juist, de temperatuur oplopend naar een graadje of …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.