Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Volgende week mag deze 76-jarige haar eerste ‘langerlevenprik’ halen in de Trefkoele in Dalfsen. De tweede is ook al aangekondigd. Je kunt er bijwerkingen van krijgen, maar die zijn tijdelijk (zeggen ze) Op Facebook lees ik vele bedenkingen over deze inentingen. Ik vind de voordelen zwaarder wegen, dus moeder kan daarna eindelijk naar haar bloedjes van kinderen en kleinkinderen in Frankfurt.

Deze week bekeek ik mijn/ons zeer gedateerde trappenhuis met rood/blauw gebloemde lopers en aan de hoge wanden grote schilderijen van stuurs kijkende mannen en vrouwen, gehuld in veelal zwart laken kostuums. Dat vond ik destijds in 1995 het summum van chic en zo passend in de grote imposante marmeren hall. Mijn kleinzoon durfde de trappen niet eens te betreden. “Allemaal enge mevrouwen en meneren oma, daar durf ik niet langs.” Na ruim 25 jaar is de tijd gekomen ons te ontdoen van al die oude meuk en ons op een moderner interieur, traplopers en wandbekleding te storten. Wij waren er samen al snel uit, alles weg, ook het imposante kabinet en vooral de trappen moesten worden ontdaan van de gedateerde lopers en kleden. Er komen frisse kleuren aan wanden en immens hoge plafonds. De twee traplopers, alsook de lopers in de lange gangen worden vervangen. Boven geen parketvloeren meer, maar een frisse moderne look moet hallen, trappen en vide een moderner aanzien geven. In de najaren van ons leven wensen wij vrolijkheid en vooral kleur.

Gerrit bekeek op internet de vele eigentijdse mogelijkheden van NU en zo kwamen we tot een fris gezellig passend interieur met als hoofdkleuren wit en blauw. Is dat op een achternamiddag te realiseren? Dat worden weken! De bibliotheek en de marmeren vloeren in de gangen krijgen ook een nieuwere look. We hebben er zin in. Het kabinet komt bij één van verloofdes dochters, de boosaardige regenten in het trappenhuis vinden hun weg wel naar een liefhebber en dus kan er binnenkort gestart worden met een bij dit huis passende vrolijker aankleding. Je kunt denken, mens zo snel hoeft het toch allemaal niet, relax. Maar dat is hier niet aan de orde hè. Wij realiseren ons maar al te goed, dat de meeste drankjes wel gedronken zijn! Corona en onze 75-plus leeftijd leren ons in het NU te leven.

Senioren moeten, als de mogelijkheden er voor zijn, zoveel mogelijk genieten. Je bent immers al in reservetijd. Dus niet ‘dat doen we later wel’.

Antoinette

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.