Home / / Theater De Stoomfabriek geeft de moed niet op

Theater De Stoomfabriek geeft de moed niet op

DALFSEN – Theater de Stoomfabriek geeft de moed niet op! Ondanks dat vorig jaar De Wiener Kammersymphonie en het New Zealand String Quartet hun Europese tournee moesten afzeggen, zijn er toch nog drie fraaie concerten geweest in de Grote Kerk: de Katona Twins, het Van Baerle Trio en het Intercontinental Ensemble. Maar daarna was het afgelopen, de zes concerten die daarop volgden konden niet meer doorgaan.

Er staan nu dus nogal wat uitgestelde concerten te wachten. Hoewel het allemaal nog zeer onzeker is kunnen de organisatoren het niet laten om hardop te hopen dat Larissa Groeneveld met het Adam Quartet op 23 mei dan toch eindelijk dat Schubert Quintet komt spelen. Dan op 13 juni het Rubens Consort Kamermuzieklab en op 20 juni Lucie Horsch, Alexandra Nepomnyashchaya en Nuala McKenna. Met het oog op het ‘Openingsplan’ is álles uiteraard onder voorbehoud.
Vorig jaar had Theater De Stoomfabriek ter gelegenheid van de 250e geboortedag van Ludwig van Beethoven een drieluik geprogrammeerd. Met zijn welnemen wordt dat feestje nu voor zijn 251e verjaardag gevierd. Te beginnen op 5 oktober met Floris Kortie en pianiste Vera Kooper, op 24 oktober deWiener Kammersymphonie & pianist Domenico Codispoti en op 7 november het New Zealand String Quartet. Het Kerstconcert met het Luthers Bach Ensemble volgt in december en het duo Huijnen & Hopman in januari.

Kindermuziekweek

Ook het concert in het kader van de Kindermuziekweek zou voor de tweede keer in het water vallen, maar daar is samen met basisschool De Polhaar wat op gevonden. Het Britten Jeugdstrijkorkest heeft vorige week zondag een Stream ‘SPRING TIME’ in Theater de Hanzehof in Zutphen opgenomen: het prachtige celloconcert van Edward Elgar met de jeugdige Russische topcelliste Anastasia Kobekina in de hoofdrol.
Dalfsen Klassiek heeft dit concert ondersteund en daarom mogen alle schoolkinderen kosteloos naar deze Stream kijken en luisteren. En daarna hun ouders uiteraard ook.
Het celloconcert van Edward Elgar met Anastasia Kobekina en ‘Introduction and Allegro’ voor strijkorkest en strijkkwartet met het Matangi Quartet kan worden meebeleefd op zondag 25 april om 16.00 uur via YouTube.
Om het Britten een beetje te steunen kan een persoonlijk ticket voor 5 euro worden gekocht. Samen met het gezin of met vrienden kijken kan ook, bestel dan een familieticket voor 10 euro. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Britten Jeugdstrijkorkest.

Dido

Ook zou vorig jaar een bijzondere productie, ter gelegenheid van het 20 jarige bestaan van de Amsterdamse Noorderkerk Concerten, naar Dalfsen komen; de Opera Dido van Henry Purcell. Maar omdat er helaas niet gespeeld kon worden, heeft Ruben Pest de opera getransformeerd tot een driedelige podcastserie. In samenwerking met VPRO Vrije Geluiden en Radio 4. Met Dirk de Wachter, met Holland Baroque en met een fantastische cast van zangers zijn speciaal hiervoor nieuwe opnames gemaakt in TivoliVredenburg.
Deze podcast is sinds vrijdag 16 april online te beluisteren via Spotify, iTunes, Google Podcast en de website van de VPRO.

Lees ook

Lampie

Kwikstaart   Vilsteren of Junne? Even checken. Juist, de temperatuur oplopend naar een graadje of …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.