Home / / Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid van het Canadese leger. Om dit heuglijke feit te herdenken verzorgde Stichting ’t Lemels Arfgoed een aantal activiteiten.

Zo werden aan de invalswegen van Lemele, Archem en Dalmsholte banners geplaatst met daarop de datum 10 april 1945 en een foto van de bevrijders. Op vrijdag 9 april werd de Canadese vlag aangeboden aan de Ichthusschool en werd er samen met het personeel en de kinderen de vlag gehesen. Op zaterdag 10 april hees burgmeester Vroomen de Canadese vlag voor de Ichthuskerk in de top van de vlaggenmast. Vervolgens werd de kerkklok een kwartier geluid. Stichting ’t Lemels Arfgoed wil deze herdenking jaarlijks herhalen en de viering van de bevrijding op 10 april verder uitbreiden met andere activiteiten.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.