Home / / Stichting KWF steunt drie projecten uit de gemeente Dalfsen

Stichting KWF steunt drie projecten uit de gemeente Dalfsen

DALFSEN – De eerstvolgende Dalfser editie van SamenLoop voor Hoop zou plaatsvinden in september 2021. Een evenement om stil te staan bij kanker, het leven te vieren en geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Corona gooit echter net als bij de editie van 2020, roet in het eten.

Het gevolg van het niet doorgaan van de SamenLoop voor Hoop in 2020 en 2021, is dat lokale projecten hun financiële ondersteuning missen. Het KWF heeft daarom gemeend geld toe te kennen aan een aantal projecten. Projecten konden worden aangemeld en vervolgens zouden er drie worden geselecteerd.
Enige tijd geleden kregen Miranda van Lohuizen, Johan Kooijker en Esther Mars onverwachts een verlossend telefoontje: het KWF wilde hun projecten ondersteunen. “We waren zeer verrast en enorm blij”,
vertelt Johan Kooijker, directeur van basisschool Sjaloom. “Wij hebben voor ons schoolplein een plan ingediend om schaduwdoeken te realiseren bij de zandbakken, die pal in de zon liggen. Kinderen spelen veel buiten en ook buiten schooltijd zie je vaak spelende kinderen in de zandbakken. In de zomer is het belangrijk om hen te kunnen beschermen tegen de felle zon, we weten allemaal dat huidkanker vaak wordt veroorzaakt door teveel blootstelling aan de zon. Wij zijn dan ook enorm blij dat het KWF ons project heeft uitgekozen om financieel te ondersteunen.”
Ook Miranda van Lohuizen onderstreept het belang van schaduwdoeken tegen blootstelling aan de felle zon. Zij heeft op eigen initiatief zwembad Gerner uitgekozen als project. Miranda: ”Ik heb voor zwembad Gerner gekozen omdat veel mensen, maar vooral ook kinderen, gebruik maken van het zwembad. Op deze manier wordt mijn project een project waar veel mensen uit de gemeente Dalfsen baat bij hebben. Ook zij onderstreept het belang van bescherming tegen de zon: verbranden gebeurt vaak bij een zwembad en we weten wat daarvan de gevolgen kunnen zijn.”
Daarnaast is ook aan het project ‘Eerste Hulp Bij Kanker binnen je gezin’ financiële ondersteuning toegekend. Dit project is een initiatief van Esther Mars. Vanuit haar bedrijf Bij5 Coaching begeleidt zij als coach gezinnen waarin bij één van de ouders de diagnose kanker is vastgesteld. Vanuit haar ervaringen in de praktijk weet ze hoe waardevol ondersteuning kan zijn in deze vaak heftige en ingrijpende situatie. Dankzij deze financiële bijdrage kan Esther binnen dit project 50 gezinnen binnen de gemeente Dalfsen gratis begeleiding aanbieden. “Ik ben er stil van dat mijn project gekozen is. Dit benadrukt voor mij de waardering die aan deze begeleiding wordt toegekend.” Gezinnen kunnen zichzelf aanmelden bij Bij5 Coaching om in aanmerking te komen voor dit project.
Naast deze projecten van ‘SamenLoop voor Hoop’ in de gemeente Dalfsen ondersteunt KWF meerdere projecten in Nederland, een overzicht van deze geselecteerde projecten is te vinden op

www.samenloopvoorhoop.nl/lokale-projecten

Zandbak basisschool Sjaloom

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.