Home / / Samen met The Pollinators bloemen zaaien voor de bijen

Samen met The Pollinators bloemen zaaien voor de bijen

DALFSEN/OMMEN – Steeds meer bijen leven onder de armoedegrens. Ze kunnen niet genoeg voedsel meer vinden om gezond te overleven. Reden om in actie te komen.

The Pollinators zijn de campagne ‘voer de bij bij’ begonnen en openden afgelopen week door het hele land meer dan 1500 Voedselbanken voor bijen. Bij deze particuliere uitdeelpunten kun je terecht voor een gratis zakje biologisch bloemzaad. Het idee is dat op 22 april – Nationale Zaaidag – heel Nederland massaal bloemen zaait voor de bijen. Zo worden er ‘picknickplekken’ gecreëerd voor bestuivende insecten en worden ze geholpen weer aan te sterken. Ook in de regio Ommen en Dalfsen zijn verschillende Voedselbanken voor Bijen te vinden. Via www.voerdebijbij.nl kun je je postcode invoeren en zie je waar je in jouw buurt terecht kunt.
Bijen en andere bestuivende soorten zijn belangrijke schakels in het ecosysteem, omdat ze noodzakelijk zijn voor de bestuiving van veel gewassen. Ze zijn verantwoordelijk voor maar liefst 70% van het voedsel dat we eten. Helaas gaat het de afgelopen jaren steeds minder goed met ze. Dat komt onder meer doordat de biodiversiteit in de landschappen is afgenomen, waardoor er onvoldoende variatie in voedselaanbod is. The Pollinators zetten zich in voor bestuivers en biodiversiteit door een landelijke beweging van burgers, boeren en bedrijven te mobiliseren, die zich door verschillende acties en campagnes inzet voor het welzijn van bestuivende soorten. Zie verderwww.thepollinators.org

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.