Home / / Riek van der Harst nieuwe coördinator LivingLab

Riek van der Harst nieuwe coördinator LivingLab

REGIO – Houtwallen en knotwilgen, wilde bloemen langs de akkers, kruidenrijk grasland, organisch bemesten of een gesloten grondstoffenkringloop, het draagt allemaal bij aan een natuurinclusieve landbouw.

Het LivingLab natuurinclusieve Landbouw Overijssel stimuleert boeren om hun bedrijf meer natuurinclusief te maken. Riek van der Harst van Stimuland is sinds maart coördinator van dit project en heeft de rol overgenomen van Margo Meijerink.
“Een aantrekkelijk landschap is belangrijk, net als de verbetering van de biodiversiteit en boeren moeten er een goede boterham mee kunnen verdienen”, geeft Riek aan. “De randvoorwaarden voor dit project zijn een gunstig bedrijfseconomisch perspectief, een aantrekkelijk Overijssels landschap en een verhoging van maatschappelijke waardering. Het belangrijkste is dat we op deze manier kunnen experimenteren met verschillende innovaties die bijdragen aan nieuwe economische en ecologische verdienmodellen.”

Kennisplatform

Het LivingLab is een (kennis)platform gericht op het in beeld brengen van kansen en dilemma’s onder boeren, kennisdeling en verbinden. Ook wil het LivingLab kansrijke projecten en initiatieven stimuleren in de provincie Overijssel. Het LivingLab is het eerste project dat is voortgekomen uit de brede maatschappelijke coalitie Rijp en Groen. In 2019 presenteerden zij in het pamflet Rijp en Groen een toekomstbeeld waarin de productie van voedsel en de zorg voor landschap, biodiversiteit en vruchtbare bodems hand in hand gaan met een gunstig bedrijfseconomisch perspectief voor boeren.
Belangstellenden die aan de slag willen met natuurinclusieve landbouw, partijen zoeken om mee samen te werken, goede voorbeelden zoeken of meer willen weten over subsidiemogelijkheden in Overijssel, kunnen contact opnemen via: rvanderharst@stimuland.nl of 06 -13488876.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.