Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de CU aan het woord.

Vorige maand hebben we in Nederland verkiezingen gehouden. Het is een groot goed dat je als inwoner van ons land je vertegenwoordigers in de Tweede Kamer mag kiezen. En er viel zeker wat te kiezen. Dit keer zijn er maar liefst 17 van de 37 partijen in geslaagd om minstens één zetel te bemachtigen. In de Verenigde Staten snappen ze van dit soort keuzemogelijkheden niets.
Er zijn flinke verschuivingen op landelijk niveau. Een groot deel van de kiezers worstelt tot vlak voor het stemhokje met hun voorkeur. Tot het oppakken van het rode potlood speelt de vraag ‘welk onderwerp vind ik het belangrijkst?’ Ik denk wel eens dat juist zij bepalen welke coalitie er komt. Of zou dat toch de groep kiezers zijn die minder de neiging hebben om op basis van één of twee losse onderwerpen hun keuze te maken? Hoe dan ook, uiteindelijk is het de optelsom van alle stemmers bij elkaar.

In onze gemeente Dalfsen hebben 1744 mensen gekozen voor ‘wat écht telt’. Dit is de slogan van de ChristenUnie. We zijn erg blij met deze uitslag. Een lichte groei, waarvoor we dankbaar zijn. Als ChristenUnie zijn we niet zo van enorme (bokken)sprongen. We zijn meer een stabiele partij in roerige tijden. Dat geldt vooral voor de inhoud, waarbij we op een christelijk-sociaal kompas koersen. Daarom:
*Zorg voor de kwetsbaren – jong en oud – in de samenleving;
*Een economie waarin het om meer gaat dan alleen geld en
*Een leefomgeving die je als rentmeester straks waardevol kan doorgeven.
Dit zijn belangrijke landelijke thema’s en die spelen eveneens in ons mooie Dalfsen. Daarom is het zo van belang om op alle lagen van het openbaar bestuur actief te zijn. Van Europa tot Dalfsen en weer terug. Vanuit Dalfsen kunnen we gelukkig gemakkelijk op andere lagen aansluiten.
Nog een klein jaar en dan mag je weer stemmen voor de gemeenteraad. In maart 2022 is het zover. Dat is dichtbij! We bedoelen ook dat het lokale bestuur dichtbij is. De fractie van de ChristenUnie wil dichtbij zijn. Benaderbaar zijn. Gelukkig weten velen ons goed te vinden om met ons mee te denken, ideeën aan te dragen, uitleg vragen of om zorgen te delen. We zijn weliswaar gekozen door onze kiezers; tegelijk zijn we met ons drieën raadslid voor alle inwoners van onze gemeente.
In deze coronaperiode ervaren we in de contacten wel enige verschraling. Er zijn geen bijeenkomsten meer, waar je mensen spontaan even spreekt. Denk aan de avonden van plaatselijke belangen. Dat vinden we toch wel een gemis. Daarom nodigen we je van harte uit om ons via de bekende kanalen als mail en telefoon te blijven benaderen (zie dalfsen.christenunie.nl). We vinden dan vast een passende manier om met elkaar te spreken over de belangrijke onderwerpen die je bezighouden.

Rietje Lassche
Dick van Gelder
Luco Nijkamp

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.