Home / / Politiek verwoord
.

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is het CDA aan het woord.

Al meer dan een jaar lang leven we nu al met een virus (Covid-19), dat onze samenleving behoorlijk in opschudding brengt. We worden beperkt in onze vrijheid en de besmettingen zijn nog steeds erg hoog, ofschoon het lijkt, dat het vaccineren nu hoop biedt op meer vrijheden. Vrijheden, waar we zo aan gewend waren. Uit onderzoek van de GGD blijkt, dat een stijgend aantal jongeren lijdt aan een “coronadip” en worden er “veerkrachtlessen” gegeven op onze scholen. Dit, zodat jongeren beter leren omgaan met hun sombere gevoelens. Het onderzoek wees verder uit, dat 53% van de jongeren zich nu nog gelukkig voelt (was 87% vóór de Coronacrisis) en 58% het nog leuk vindt thuis (was 88%). Jongeren zijn minder vaak alleen en vinden het thuis vaak erg druk. Een positieve uitwerking van Corona op jongeren is, dat ze graag weer fysiek naar school willen en klaar zijn met alle Teams- en Zoomlessen.
Het CDA Ommen heeft zich het afgelopen jaar hard gemaakt voor de Transformatieagenda Sociaal Domein 2020-2024. De transformatie is een actieplan hoe we er als gemeente nog meer kunnen zijn voor de kwetsbare inwoners jong en oud in Ommen. Deze agenda is afgelopen maart in de gemeenteraad vastgesteld. Wat willen we specifiek voor jongeren bereiken met deze agenda? Het verminderen van drugs- en drankgebruik, het tegengaan van criminaliteit, het verbeteren van de gezondheid en huisvesting en het verminderen van vroegtijdig schoolverlaten en jeugdwerkloosheid. Het is een ambitieus plan, maar het CDA zet alles op alles om ervoor te zorgen, dat deze beoogde effecten ook daadwerkelijk worden omgezet in daden.
En dat een sociale agenda nodig is, juist in corona tijd, kregen we laatst nog te horen. Zo bleken er meerdere jongeren onder de 18 jaar geen startkwalificatie te hebben en dat er ook meerdere jongeren zijn in de leeftijd van 18 tot en met 21 jaar, die te maken hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit tegen te gaan, zetten wij in op projecten met als doel ondersteuning van jongeren op het gebied van loopbaanontwikkeling en scholing. Dit doen we niet alleen, maar met hulp van ons CDA-Statenlid Moniek Kleinsman en onze wethouder Ko Scheele. Want laten we eerlijk zijn: alle jongeren tellen mee, maar alle jongeren doen ook mee. Niemand staat aan de zijlijn, niet alleen nu, maar ook niet in de toekomst.

Laten we samen oog en oor hebben en houden voor onze jongeren. Een simpel gebaar of luisterend oor kan al zoveel betekenen. Heeft u tips voor ons, dan horen we dat graag! Ik ben te bereiken op Harry.lowik@ommen.nl.

Harry Löwik Raadslid CDA Ommen

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.