Petitie ‘Nee tegen afsluiting Vechtkade’ 700 maal ondertekend

OMMEN – Afgelopen vrijdag 23 april overhandigden Ruben Strating, Herman Hermes en Bert Zandman een petitie aan wethouder Jaspers Faijer van de gemeente Ommen. Deze petitie betrof een protest tegen de afsluiting van de Vechtkade en de Julianstraat en is bijna 700 keer ondertekend.

Volgens de twee ondernemers en de voorzitter van de KHN afdeling Ommen heeft een eventuele afsluiting of de door de raad voorgestelde knip, desastreuze gevolgen voor het centrum van Ommen en voor de verkeerveiligheid. Door het afsluiten van de Vechtkade zullen er veel minder passanten zijn wegens het afnemen van traffic. De ondernemers geven aan dat ze zich veel zorgen maken over hun toekomst in Ommen omdat het zo moeilijk wordt een goede boterham te verdienen. Bovendien zal het verkeer zich gaan verplaatsen waardoor sluiproutes ontstaan op andere wegen.
Volgens de actiegroep ‘Nee tegen afsluiting Vechtkade’ is ‘autoluw’ maken wel een oplossing. Hier zouden wegversmallingen, hoogtebalken en bijvoorbeeld zebrapaden voor kunnen zorgen.

Foto: Bert Zandman, Herman Hermes, wethouder Jaspers Faijer en Ruben Strating

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.