Home / / PB dorp Dalfsen wil voor iedereen een acceptabele oplossing

PB dorp Dalfsen wil voor iedereen een acceptabele oplossing

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen deed afgelopen februari een oproep in deze krant met betrekking tot overlast op de Rondweg. “Hier is veelvuldig op gereageerd”, laat bestuurslid Wim Duteweerd weten.

“De Rondweg is een drukke weg en velen ervaren hierdoor overlast. Ongeveer 60% geeft aan dat geluid de grootste hinder geeft en dan het meest gedurende de spits. Het gaat hier met name om tractor- en vrachtverkeer en daarnaast zorgen motoren op mooie zomerse dagen (met name zondagen) voor ergernis.
Ongeveer hetzelfde percentage zegt problemen te hebben bij het oversteken, specifiek bij de brug. Het verkeer komt van diverse kanten waardoor men het overzicht kwijtraakt. Fietsers, met name schooljeugd, vinden het ook lastig. Mensen die in het dorp wonen ervaren de rotondes als de grootste pijnpunten”, vervolgt Wim. “Verder is de oversteek bij de benzinepomp voor een aantal mensen lastig. Bij de toegang van het park Bellingeweer is het lastig omdat het oversteken daar niet mogelijk is, daar is geen doorgang. Het gevolg is dat velen hier dan maar tegen het verkeer in fietsen.”
Ruim 30% geeft aan dat de snelheid te hoog is. 50 km/u dichtbij de brug is wel erg snel, zeker op drukke tijden. Echter uit gesprekken met de gemeente Dalfsen komt naar voren dat er weinig ongelukken plaatsvinden.
Ook bereikte Plaatselijk Belang dorp Dalfsen de vraag hoe groot het onderzoeksgebied is. Hier bleek onduidelijkheid over te zijn. Het antwoord hierop is dat er gekeken wordt naar de gehele weg vanaf (en inclusief) de brug tot aan de stoplichten.
Wim Duteweerd: “Niet iedereen woont al vele jaren in Dalfsen. De nieuwkomers geven aan dat het hier wel enigszins druk is maar dat er geen overlast ervaren wordt. Voor hen biedt het ook voordelen en is het een bewuste keus om daar te gaan wonen. Met de nieuwe Centrum Visie op de gemeentelijke agenda willen we graag aandacht voor de Rondweg. Het is één van de belangrijkste wegen aan de rand van het dorp. Deze weg wordt door de Dalfsenaar gebruikt als ontsluitingsroute naar verschillende plaatsen.

PB dorp Dalfsen wil voor iedereen tot een acceptabele oplossing komen. Ze zet zich in voor de samenleving. Een onderdeel van de missie is bij te dragen door verbindingen te realiseren tussen inwoners en organisaties. Via de website wordt een ieder op de hoogte gehouden van de voortgang.
Ervaringen kunnen nog steeds gedeeld worden via de mail: rondweg@plaatselijkbelangdorpdalfsen.nl. Verder kan contact worden opgenomen met Wim Duteweerd, tel. 06-44664951 of met wijkvertegenwoordiger Alita Frijling, tel. 0529-434313.

www.plaatselijkbelangdorpdalfsen.nl

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.