Home / / Uit Hei en Dennen: Pasen

Uit Hei en Dennen: Pasen

Rondom Pasen kwamen de huisvrouwen vroeger in beweging met zwabbers, boenders, dweilen etc. Het huis moest schoon. Dat betekende dan, al werd het nog zo koud, dat de kolenkachel eruit ging. Weg met dat stinkding, meer plaats in de kamers en keuken. Ik prijs mij gelukkig dat nooit te hebben meegemaakt, althans niet in eigen huishouding. Maar in Hei en Dennen lijken oude tijden teruggekeerd. Het grote trappenhuis wordt opnieuw geschilderd, de tuin weer zomerklaar gemaakt en onze winterkleding wijkt voor wat luchtiger kledij. Het werd vorige week 20 graden! Wij zijn het hier nu al enorm aan het opruimen en verfraaien. Gezeuld met kabinet, schilderijen, tapijten, we waren in the mood om ons te verlichten van veel ‘zooi’. Grote schilderijen met nors kijkende deftige dames en heren uit de 18e eeuw zijn rücksichtslos aan de kant gezet, kom aan, het mag best wat fleuriger worden. Wij worden er zelf heel blij van, niet is heerlijker dan je ontdoen van te veel spullen. Herkenbaar bij senioren toch? Mijn dochters zie ik dit niet meer doen hoor. Kom op, die verwisselen iedere vijf jaar van meubilair en versierselen.

Dan komt de vraag, en wat doen we dan nu aan die grote wanden? Wij kunnen uit eigen bezittingen kiezen, dat scheelt. Het verbaast ons wel dat we allebei deze nieuwe trend in willen zetten. Is toch bizar, eerst vind je je inrichting prima, en ineens wil je alles lichter en kleuriger. Daar leeft de middenstand van hè. Hoewel het nog steeds moeizaam is om te winkelen. Eerst afspreken, dan rondkijken en als dat allemaal voor je gedaan is, kun je toch niet eindigen met ‘bedankt en tot ziens?’ Volgende week komt bij mij de eerste spuit er in. Niet in Ommen natuurlijk, stel je voor, zo dichtbij. Nee, ik rijd naar Dalfsen. In de kranten staan berichten, dat de vele prikkers en priksters weinig tot niets te doen hebben. Dat zit ‘m in de organisatie en planning. Heel moeilijk vak! We laten de Dalfsenaren naar Zwolle komen en de Ommenaren naar Dalfsen, logistiek is ingewikkeld hoor. Wat zullen we vrolijk en vrij zijn, als het bij deze pandemie blijft hè. Gaan we weer drie keer kussen? Van mij mag dat afgeschaft blijven! Vroeger deed je dat met familie en hele goede vrienden, nu omarmen we de postbode en de AH medewerker, zullen we daar eens mee ophouden? Wat vindt u?

Antoinette

 

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.