Home / / Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

OMMEN – Gedurende twee jaar was Viviane Rose de stadsdichter van Ommen. Eind mei loopt deze termijn af en komt er een plaatsje vrij voor een nieuwe stadsdichter.

Viviane Rose heeft meerdere gedichten geschreven en voorgedragen. Haar gedichten waren voornamelijk te lezen in het Ommer Nieuws. Verder presenteerde ze diverse activiteiten tijdens de Week van de Poëzie en organiseerde ze geregeld de ‘Dichtmiddag Ommen’ in Café de Herberg. Last but not least komt er een gedichtenroute in het centrum van Ommen, waarin acht van haar nieuwste stadsgedichten zijn opgenomen.

Stadsdichter

Nu haar termijn afloopt, zijn we op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Woon je in de gemeente Ommen, houd je van het schrijven van gedichten (in de Nederlandse taal of in het plaatselijke dialect) en wil je tegen een vrijwilligersvergoeding twee jaar lang Ommen en omgeving verblijden, verwonderen en inspireren met je gedichten? Dan kun je je nu aanmelden.
Als stadsdichter wordt er van je verwacht dat je jaarlijks minimaal vijf gedichten over de omgeving, geschiedenis of over gebeurtenissen in Ommen schrijft. Wanneer het weer mogelijk is, draag je deze voor tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Ommen en (in overleg) tijdens eventuele andere bijeenkomsten.
Stuur vóór 14 mei 2021 vier van je beste gedichten in (deze hoeven niet per se over Ommen te gaan), vertel kort je motivatie om stadsdichter te worden van Ommen en wat je eventueel nog meer zou willen bijdragen als staddichter. E-mailen kan naar: ron.bethlehem@ommen.nl.
De jury bestaat uit dichter en kunstenaar Viviane Rose, gemeente Ommen en Simone Nanninga, eindredacteur Ommer Nieuws.

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.