Home / / Merelstraat knipoogt ludiek naar Covid-19 en Koningsdag

Merelstraat knipoogt ludiek naar Covid-19 en Koningsdag

OMMEN – Koningsdag en daarvoor Koninginnedag werd tot vorig jaar groots gevierd in Ommen. De aubade, een popfestival en allerlei activiteiten op het feestterrein aan de Koesteeg. En niet te vergeten de optocht met praalwagens door versierde straten. Alle bezigheden werden vorig jaar afgelast vanwege het heersende coronavirus. Heden ten dage, een dik jaar verder zijn we nog steeds niet van deze ellende af. Toch zal menig voorbijganger vreemd hebben opgekeken bij het inslaan van de Merelstraat in woonwijk de Dante. Hè, wordt
er toch feestelijk stilgestaan bij Koningsdag? Worden de straten toch versierd? Maar hé, deze straat ligt helemaal niet op de route van de optocht. Een nadere blik leert dat de bewoners met spandoeken, panelen met spreuken en vlaggetjes verwijzen naar alle ellende die het onzalige virus veroorzaakt. Een leuke en ludieke actie van de bewoners van deze straat.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.