Home / / Lampie

Lampie

FC Ommen, de nieuwe voetbalclub in Ommen. Voortgekomen uit de vrijage tussen OVC ’21 en OZC. De fusieclub gaat na de zomer van start onder een heldhaftig logo en een fonkelnieuw tenue. Een flitsende outfit. Of flitsend…, dat is maar hoe je het bekijkt. Dat is persoonlijk. Op moment dat de leden van beide clubs mochten kiezen uit zes concepten ging ik voor een vuurrood tenue. Rood, de kleur van de liefde. Het straalde naar mijn mening kracht, passie en hartstocht uit. Dat is wat de voetballiefhebber graag terugziet op het veld: je vergapen aan een briesende furie, stampend op een torenhoog toerental, welke met driftige dribbelpass koers zet richting vijandelijk doel. Een hartstochtelijk strijdende brigade, dat alleen al door het vurige shirt de opponent de stuipen op het lijf jaagt. Een outfit dat verblindt, angst aanjaagt en bezieling uitstraalt. Rood staat in mijn perceptie voor initiatief nemen, de strijd aangaan – in gedachte schout-bij-nacht Karel Doorman ‘ik val aan, volg mij!’
Beelden borrelen op van een wederpartij die het op voorhand dun door de broek loopt, denkend aan gevechtslinie Westbroek. Asgrauwe gelaten, die het met angst en beven opnemen tegen de Rode Duivels uit de Vechtstad. Slapeloze nachten bij de opponent en zelfs afhakers, die zich in de aanloop naar de clash bibberend afmelden. Kan niet mis, het rode gevechtspak! De andere opties deden voor spek en bonen mee. Helaas sloeg ik de spijker faliekant mis. De verkiezingsuitslag bracht net als die voor de Tweede Kamer geen vervoering, louter teleurstelling. Maar goed, zoveel mensen, zoveel wansmaken. Deprigedachten borrelden op. Niks klaroengeschal tijdens de glorieuze opwachting van debutant FC Ommen, eerder iets als sombere beschouwingen over het zorgenkind dat voortkwam uit een gedwongen verstandshuwelijk. De keus van de meerderheid der leden viel op een obscuur, of vooruit, stemmig ogend hansopje. Een rouwkostuum. Iets wat je aantrekt bij een uitvaartplechtigheid. Je bent geneigd de spelers die veroordeeld zijn tot deze outfit te condoleren, ‘mijn oprechte deelneming, hebben jullie de overledene goed gekend?’ Zóóó vreugdeloos. Zóóóveel zwart.
Nou ja, godzijdank zo hier en daar een verloren baantje geel en blauw, als piepkleine, maar kansloze oprisping aan een grimmig hemeldek. Een enkel streepje geel en blauw, verwijzend naar de pijlers van de fusieclub. Ik kan niet meer denken aan heldhaftige zeges, alleen maar aan lijkwitte koppies, scherp afstekend tegen dat duistere tenue, na weer een fiasco. Begrijp me niet verkeerd, FC Ommen moet mijn club worden. Een geesteskind dat uit moet groeien tot een mooie vrouw waar ik smoorverliefd op word, alleen, waarom wordt de madonna in zo’n mistroostige japon gehesen? Tegen beter weten in hoop ik op de Zwarte Parels als troetelnaam, maar vrees het hoongelach van omliggende clubs. Tegen wie spelen we vandaag, FC Monuta? Of de Asfalt Boys. Of v.v. de Laatste Eer. Of nog meer morbide Grafzerk United. Bovendien, je moet er toch niet aan denken, zo’n zwart vaantje aan je autospiegel, om de buitenwereld te showen dat je supporter bent van FC de Doodgravers.

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.