Zeven Koninklijke Onderscheidingen 2021 in gemeente Dalfsen

DALFSEN – Op maandag 26 april 2021 tussen 9.00 en 13.00 uur heeft burgemeester Erica van Lente de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Ze bezocht deze ochtend alle zeven gedecoreerden en reikte de onderscheiding uit. De volgende personen uit de gemeente Dalfsen hebben om hun bijzondere inzet een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Gerritdina Alinda (Gerda) van Beesten – Beuving

Gerritdina Alida (Gerda) van Beesten – Beuving (65 jaar) uit Lemelerveld kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerda van Beesten werkt bij Carinova als huishoudelijke hulp. Als vrijwilligster bij de Protestantse Kerk Lemelerveld heeft zij zich op meerdere terreinen ingezet. Zo was zij diaken, ouderling-kerkrentmeester en momenteel scriba. Haar liefde voor volleybalvereniging De Bevers in Lemelerveld uit zich door haar inzet als vrijwilligster van de kantinecommissie en lid van de commissie tentzaken. Gewaardeerd wordt Gerda van Beesten ook vanwege haar belangeloze inzet ter ondersteuning van de minima in Lemelerveld. Praktisch en laagdrempelig zet zij zich in.

Cornelia Agatha (Ada) Kremer – Fransen

Cornelia Agatha (Ada) Kremer – Fransen (75 jaar) uit Nieuwleusen kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Ada Kremer was tot haar pensionering in 2012 werkzaam als administratief medewerker bij Firgos International. Daarnaast is zij al jaren, en nog steeds, actief vrijwilliger voor diverse verenigingen en organisaties. Ze is medeoprichter, voorzitter en bestuurslid geweest van de Zonnebloem, afdeling Nieuwleusen en is hier nog steeds vrijwilliger. Verder is Ada Kremer vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in Nieuwleusen als diaken, maakt deel uit van de ZWO-werkgroep en bezoekt ouderen uit de gemeente. Ook in Ommen Ada Kremer actief: sinds 2013 is ze hier penningmeester van de zangvereniging kleinkoor Excelsior Ommen. Daarnaast is ze penningmeester van de werkgroep mantelzorg Nieuwleusen van de Stichting Saam Welzijn.

 

Louise Mathilde Julia (Louise) Loman – Löwenhardt

Louise Mathilde Julia (Louise) Loman-Löwenhardt (70 jaar) uit Dalfsen kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Louise Loman is vanaf 2015 gepensioneerd, maar ook in de jaren dat ze werkzaam was in haar hoofdfunctie, ontplooide ze al vrijwillige activiteiten als (bestuurs)lid en vrijwilliger bij diverse organisaties en instanties. Haar bijzondere inzet, met name op het terrein van VluchtelingenWerk, heeft ervoor gezorgd dat ze nu benoemd wordt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Louise Loman is vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Oost Nederland, locatie Dalfsen en heeft het naaiatelier Sam Sam opgezet. Hoe bijzonder is het dat het naaiatelier een van de winnaars is geworden op de lijst van de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw en landelijke aandacht kreeg bij de uitzending van het kerstconcert van Omroep MAX.
Verder is Louise Loman jaren actief geweest als lid van het Comité Welcome Again Veterans Dalfsen. Ook zet ze zich tot op heden in als vrijwilliger bij de Stichting Het Verscholen Dorp te Vierhouten, waarbij ze helpt met de organisatie van de jaarlijkse Dodenherdenking bij twee monumenten. Vanaf 2000 tot heden is Louise Loman vrijwilliger bij de Nederlands Israëlitische Gemeente Zwolle. Ook heeft ze zich jarenlang ingezet als zowel bestuurslid van het Muziektheater Bel Canto Vechtsteek in Dalfsen, als bestuurslid van De Zonnebloem, afdeling Dalfsen.

Louise Maria (Louise) Tielbeke – Zwakenberg

Louise Maria (Louise) Tielbeke – Zwakenberg (83 jaar) uit Dalfsen kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Al sinds 1978 is Louise Tielbeke als wijkcontactpersoon van de Emmanuelparochie H. Cyriacus in Dalfsen actief. Zij staat parochieleden bij die behoefte hebben aan ondersteuning in moeilijke tijden: mensen die te maken hadden met ziekte, overlijden van naasten of arbeidsongeschiktheid. Ook bezoekt ze huwelijksjubilarissen en regelt ze de actie Kerkbalans en diverse attenties. Louise Tielbeke is ook medeoprichter van en vrijwilliger bij SVD handbal en heeft hier jaren actief geholpen: er werd nooit vergeefs beroep op haar gedaan. Tot slot heeft ze zich jarenlang actief ingezet als bestuurslid van en vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Dalfsen door bezoekwerk en was het aanspreekpunt voor verschillende activiteiten. Louise Tielbeke toont een grote maatschappelijke betrokkenheid. Vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerardus Eleonora Marie (Geert) Bistervels

Gerardus Eleonora Marie (Geert) Bistervels (65 jaar) uit Dalfsen kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Geert Bistervels was tot 2000 werkzaam als dierenarts. Hij is, naast zijn hoofdfunctie destijds, tot op heden actief vrijwilliger bij diverse organisaties. Zijn creativiteit als fotograaf kwam vaak van pas en ook zijn communicatieve vaardigheden werden regelmatig ingezet. Zo is Geert Bistervels tot op heden actief als vrijwilliger bij de H. Cyriacuskerk Dalfsen-Nieuwleusen waar hij de ledenadministratie en incasso van de jaarlijkse actie Kerkbalans verzorgde. Zijn passie voor fotografie kwam onder andere hier ten goede, waarbij hij bij bijzondere gebeurtenissen als vaste fotograaf werd ingezet. Geert Bistervels was president van het hoofdbestuur en voorzitter van de Lionsclub Ommen-Dalfsen en heeft hij zich ingezet als penningmeester van en betrokkene bij de organisatie van activiteiten voor de Stichting Vrienden van Rosengaerde in Dalfsen. Geert Bistervels wordt mede door zijn inzet voor de hospice onderscheiden. Vele jaren was hij bestuurslid van en vrijwilliger bij de Stichting Hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. Hij fungeerde als fotograaf en was betrokken bij de organisatie van fondsenwervende activiteiten. Gelijktijdig was decorandus ook secretaris van de Stichting Vrienden van Hospice Dalfsen en was hij hier tevens fotograaf en betrokken bij de vriendenwerving. De afgelopen jaren tot op heden is Geert Bistervels penningmeester van en vrijwilliger bij de Vereniging Vrienden van Dalfsen en is hij bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Vechtzomp Dalfsen.

Jan Dijkhof

Jan Dijkhof (71 jaar) uit Dalfsen kreeg op maandag 26 april 2021 het versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Jan Dijkhof was tot zijn pensionering in 2016 werkzaam als directeur van het Studenten Succes Centrum van het Deltion College Zwolle. Naast zijn hoofdfunctie destijds ontplooit hij tot op de dag van vandaag diverse vrijwillige activiteiten.
Zijn sportieve insteek is terug te zien in zijn vrijwillige functie als secretaris junioren, jeugdvoorzitter en clubscheidsrechter van voetbalvereniging A.S.C’62 in Dalfsen. Ook heeft Jan Dijkhof de rol als voorzitter van de Sportraad Dalfsen vervuld. Tot 2016 was hij voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Dalfsen en heeft hij in dat kader diverse taken vervuld.
Momenteel vervult Jan Dijkhof nog een drietal vrijwilligersfuncties. Hij is computerdocent voor ouderen bij Saam Welzijn in Dalfsen, waarbij hij regelmatig gevraagd wordt om ook senioren thuis verder te helpen. Verder is decorandus secretaris van Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen en is hij voorzitter van de Fotoclub in Dalfsen.

Wilhelmus Joseph (Wim) Kroes

Wilhelmus Joseph (Wim) Kroes (80 jaar) uit Dalfsen kreeg op maandag 26 april 2021 een versiersel uitgereikt, passend bij de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Wim Kroes heeft, tot zijn pensionering in 2005, gewerkt bij Bouwbedrijf Ruinemans in Nieuwleusen. Naast deze werkzaamheden was hij actief op vrijwillige basis en ontplooide/ontplooit hij diverse activiteiten. Met name vanwege de activiteiten op het terrein van het kerkelijk leven, wordt Wim benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is sinds 1985 tot op de dag van heden vrijwilliger bij de R.K. Kerk Cyriacus in Dalfsen en nam gedurende die jaren diverse taken op zich: koster, beheerder van de begraafplaats, verzorging van de collecte en deelname aan het liturgisch beraad en de parochieraad. Daarnaast maakte hij deel uit van de bouwcommissie van het parochiecentrum en was hij bestuurslid. Als vrijwilliger is Wim Kroes ook actief bij de Voetbalvereniging Dalfsen, bij thuiswedstrijden van het eerste elftal verkoopt hij namens de vereniging de toegangskaartjes.

 

 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.