Koningsspelen in gemeente Dalfsen massaal beleefd

Eigen programma’s in Dalfsen, Nieuwleusen, Hoonhorst en in Oudleusen

DALFSEN – Afgelopen vrijdag werden in verschillende kernen van de gemeente Dalfsen op alternatieve wijze de koningsspelen gehouden.

Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. Deze keer werden de spelen in verband met de coronamaatregelen op verschillende locaties gehouden in de kernen Dalfsen en in Nieuwleusen, Hoonhorst en Oudleusen. Elke locatie had een eigen programma, maar werd gezamenlijk georganiseerd door de buurtsportcoach gemeente Dalfsen, contactpersoon basisscholen en studenten Landstede Sport & Bewegen.
In totaal namen aan de koningsspelen zo’n 550 (bovenbouw) leerlingen deel. De scholen in Nieuwleusen en Lemelerveld organiseerden zelf activiteiten rondom de spelen. De locatie in Hoonhorst was op het veldje naast de school en in Oudleusen op het schoolplein van de Cazemier school.
In Dalfsen dansten op sportpark Gerner ruim 150 leerlingen van KBS de Polhaar gezamenlijk de Fitlala (koningsdans) en vervolgens werd er gesport. Op een aantal velden konden de kinderen een spelcircuit afwerken. Op de andere bassischolen in Dalfsen werden de koningspelen per klas gehouden. Buurtsportcoach William van Lenthe van de gemeente Dalfsen kijkt tevreden terug. “Vorig jaar ging er een streep door, maar we zijn blij dat we dit nu weer kunnen doen. In overleg met de schooldirecties hebben we gekozen voor een eigen klasbubbel om het besmettingsgevaar te minimaliseren. Deze opzet biedt ook nieuwe uitdagingen. Sommige scholen gingen kanoën en boogschieten bij Hiawatha, misschien is deze opzet wel een blijvertje voor de toekomst”, zegt buurtsportcoach Van Lenthe.

Door circa 150 leerlingen van de KBS de Polhaar werd afgelopen vrijdag bij aanvang van de koningsspelen de Fitlala gedanst

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.