Home / / Koningsdag 2021 in Ommen

Koningsdag 2021 in Ommen

OMMEN – Op Koningsdag worden dit jaar een aantal leuke activiteiten gepresenteerd. Gezamenlijk naar de jaarlijkse grote optocht kijken is helaas nog niet mogelijk, maar de inwoners van Ommen kunnen wel het een en ander doen en bekijken.

Uitzending VechtdalTV

In samenwerking met Vechtdal TV is er een Koningsdag uitzending gemaakt. Dit is afgestemd op het landelijke Koningsdagprogramma en zal gedurende de dag herhaald worden. Ook zijn er beelden van de Koningsspelen 2021 op de verschillende scholen en er zullen films van optochten en activiteiten van voorgaande jaren uitgezonden worden. De uitzending wordt om 10.00 uur geopend door de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging. Aansluitend wordt de vlag gehesen bij het gemeentehuis en het Wilhelmus gespeeld. Aan alle inwoners van Ommen de oproep om massaal te vlaggen.

Fietsroute versierde straten

Er wordt een route uitgezet die op eigen initiatief gevolgd kan worden. Deze wordt aangegeven met oranje pijlen. Geniet tijdens de route van de prachtige versierde straten en van het traditionele feestterrein De Koesteeg, die dit jaar speciaal is omgetoverd tot ‘Oranjesteeg’. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur worden fietsers verrast met muziek, slingers, toeters en bellen. Overigens kan de route buiten deze tijden natuurlijk ook gefietst of gereden worden. Er is geen start- of eindpunt, u volgt de oranje pijlen. Op de website www.oranjeverenigingommen.nl staat een afbeelding van de route. De route is ook met de auto te rijden. Hiervoor gelden de oranje pijlen niet, kies dan de volgorde van de deelnemende versierde straten.

Tel de kroontjes en win!

Er is voor de kinderen van de basisschool een speciale prijs te winnen. Langs de route zijn speciale kroontjes opgehangen. Tel het aantal kroontjes en mail het voor 30 april naar oranjeverenigingommen@outlook.com

Deelnemende straten

De Koesteeg, Prins Bernardstraat, Sandbergstraat, Sperwer, Watersnip, Waterhoen, Fuut, Merelstraat, Goudvinkstraat, Wethouder Petterweg, Jan Sluijterstraat, Van Ostadestraat, Nicolaas Maesstraat, Alteveerweg, Lantheer, Veldschutters, (via de Elzenhoek) Wilgenstraat, Korenbloemstraat, Pinksterbloemstraat, (via Inloophuis aan Haven Oost), Hardenbergerweg, (via de Hoekstee), Lodderholt.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.oranjeverenigingommen.nl, Facebook en Instagram.

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.