Home / / Ingezonden

Ingezonden

“Er was eens.. een stadje aan de Vecht. Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje genadeloos doormidden splijt. Naast de vele kerken die Ommen rijk is, is het nu ook verdeeldheid dat de klok slaat. Normaal gesproken kan ik een dergelijke verdeeldheid goed naast mij neerleggen. Gewoon, niet naar kijken en je eigen leven blijven leiden. Je eigen mening erover vormen en die mening lekker intern bewaren. Deze werkwijze gaat mij al 29 jaar prima af, tot nu. Het zit mij niet lekker. De harde woorden van de kijvende fronten die, hoe hard je je er ook tegen verzet, zich een weg banen naar die eerder zo zorgvuldig gevormde eigen mening. Laat ik vooropstellen dat ik géén bewoonster van de Vechtkade noch een onderneemster in Ommen ben. Wel ben ik bewoonster van het (ooit zo) gezellige centrum en zie ik dagelijks met lede ogen de vele lege panden aan. Nieuwe ondernemers durven de stap niet meer te zetten in Ommen, bestaande ondernemers hebben het zwaar. Iets wat we als inwoners allemaal zien en graag veranderen. Iedereen wil dat het weer gezellig wordt als vanouds, met nog meer leuke boetiekjes, winkels, speciaalzaken etc. Volle terrassen in de zomer met een mooie mix van inwoners, toeristen en dagjesmensen. Man, wat kunnen we daar, zeker in deze tijden, naar verlangen. Daarin zijn we toch allen gelijk op dit moment? En ik snap dat een dergelijke discussie als het al dan niet afsluiten van de Vechtkade, daar een grote rol in speelt en in velen een behoorlijk vuur aanwakkert. Maar vuurspuwen is nooit de oplossing lieve mensen, lijnrecht tegenover elkaar gaan staan levert niks op. Behalve frustratie en onbegrip. “Beetje jammer”, zoals Robèrt van Beckhoven dan zou mompelen met zijn mond vol taartjes (voor wie geen idee heeft; ga Heel Holland bakt kijken. Sowieso een goed idee om even tot rust te komen en te aanschouwen hoe het ook kan: elkaar ondanks strijd een helpende hand bieden). Ik sluit mij in deze kwestie geheel aan bij de wijze woorden van Robèrt. En dat is het enige dat ik graag wil ventileren hier. Niet mijn eigen mening over dit debacle, niet mijn standpunt. Het is gewoon jammer. Laten we naar elkaar luisteren in deze tijden, de handen ineenslaan en samen werken aan een constructieve oplossing; De Vredeskade.”

M.S.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.