Home / / Ingezonden: Woonagenda West Overijssel

Ingezonden: Woonagenda West Overijssel

DALFSEN – Gerard van Weerd stuurde de redactie een brief met zijn visie op de Woonagenda West Overijssel.

“Afgelopen week werd de Woonagenda West Overijssel door de provincie en betrokken gemeenten gepubliceerd. Ik nam er kennis van via de Raadsmemo die B&W Dalfsen daarover stuurden naar de raad.

Deze Woonagenda West Overijssel 2021-2025 (met een doorkijk naar de langere termijn) heb ik met afgrijzen gelezen. In mijn ogen wordt decennialang zorgvuldig verstedelijkingsbeleid bij het vuilnis gezet. Vooral de steden en de subregionale kernen als Kampen, Hardenberg, Raalte en Steenwijk kregen altijd de grootste woningbouwopgaven en in de andere kernen ging het om de lokale behoefte.
Nu worden alle kernen buiten de steden (dus ook mijn woonplaats Dalfsen) op één grote hoop gegooid en gaan ze allemaal op termijn ook een rol vervullen in de opvang van elders. ‘Suburbaan wonen’ had voorheen een negatieve klank en nu wordt het zelfs gepromoot.
Ook de poort naar het buitengebied wordt nog verder opengezet, een soort van rood-voor-groen. Het huidige rood-voor-roodbeleid leidt nu al tot zoveel extra woningen in het buitengebied (ook in Dalfsen) dat dit beleid dringend aan een evaluatie toe is.
Wat in de Woonagenda staat is naar mijn mening in strijd met het geldende provinciaal Omgevingsbeleid. Dat blijkt ook uit de volgende zin in de Woonagenda: ‘Gemeenten en provincie betrekken deze Woonagenda en regionale programmering bij het vormgeven van hun omgevingsbeleid.’ Is dit niet de verkeerde volgorde. Zou het niet logischer zijn om eerst het Omgevingsbeleid te herijken en er dan een woonagenda aan te hangen?”

Gerard van Weerd, Dalfsen.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.