Home / / In memoriam: Henk Gaasbeek

In memoriam: Henk Gaasbeek

OMMEN – Hoewel de leden van de schaakvereniging allen op de hoogte waren van het ernstige verloop van Henks ziekte, is het een schok te voelen dat zijn heengaan nu echt realiteit is geworden.

De vereniging: “We gedenken Henk als een hele goede voorzitter en we zullen hem erg gaan missen als een gedreven en plezierige stimulator van onze vereniging. We verliezen in hem de ‘motor’ die op vele fronten draaide. Henk was een plezierige, opgewekte man die met veel inzet meer dan twintig jaar onze schaakclub heeft geleid. Hij stond open voor ieders mening en behandelde elk lid met respect. Op losse humoristische wijze maar toch ook zeer gedreven oefende hij zijn voorzitterschap uit. Nieuwe leden gaf hij veel persoonlijke aandacht, zodat ze zich snel in de club thuis voelden.
Henk mocht, vooral in het begin van de avond, graag rondkijken bij de andere partijen en dan na afloop met elkaar de partij analyseren.
Na afloop van de schaakavond, na het opruimen en het bijwerken van de uitslagen, was hij ook vaak aanwezig bij de sociale ‘after-match’ in de kantine. Je kon op hem rekenen. Hij was altijd bereid om in het eerste team in te vallen. Ook wilde hij bij uitwedstrijden altijd wel rijden. Hij was een intuïtieve schaker die met soms zeer verrassende oplossingen kwam.
Velen mochten graag tegen hem schaken omdat hij altijd voor de aanval koos en risico’s durfde te nemen. Hij ging voor een mooie partij schaak. Of je nou tegen hem verloor of won, altijd ging je met een goed gevoel weer naar huis. Hij had je een mooie schaakavond bezorgd.
Medebestuurslid Jan Dijkstra: “Als we gingen vergaderen in zijn fotozaak dan vielen mij de mooie foto’s op. Als hij iemand fotografeerde dan wilde hij dat het beeld dat hij voor ogen had in de foto tot uitdrukking moest komen. Hij rustte niet eerder voor hij dat beeld goed had vastgelegd en het aan zijn hoge eisen beantwoordde. Er zijn mensen die een ‘echte Henk Gaasbeek’ aan de muur wilden hebben. Hij kende de topfotografen in Nederland en herkende meteen hun foto’s. Ik heb de indruk gekregen dat hij in dat selecte rijtje thuishoorde. Die passie die hij voor zijn werk had, zag je ook terug in zijn voorzitterschap, zijn begeleiding van de jeugd, het onbezoldigde lesgeven op scholen aan jonge kinderen
en uiteraard in zijn spelplezier op het schaakbord. Ook had hij daarbij het voordeel van zijn fotografisch geheugen.”

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.