Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Iris is Terry’s beste en eigenlijk ook enige vriendin. Ze kennen elkaar weliswaar nog niet een mensenleven, toch weten ze alles van elkaar. Tenminste, dat denken ze. Iris is single, heeft als verpleegkundige gewerkt, heeft MS en is nu de coördinator van een Alzheimerstichting. Terry is huisvrouw, ze regelt alles voor man en uitwonende dochters. Daarnaast heeft ze de zorg voor haar demente vader die in een verpleeghuis woont.

Verjaardag

Als Terry samen met haar vader, hij logeert een weekje bij haar, bij Iris op verjaardagsbezoek wil gaan, treft ze Iris’ huis leeg aan. Op de laptop vindt Terry een aanwijzing: Iris is op weg naar Zwitserland. Ze weet wat de bedoeling van die trip is, wat in het katholieke Ierland niet kan, wil Iris in Zwitserland bewerkstelligen. Een einde maken aan haar leven.

Veerboot

Terry weet dat Iris vliegangst heeft, ze snelt daarom met haar vader naar de veerboot naar Engeland, koopt tickets en confronteert Iris met haar aanwezigheid. Die is daar niet blij mee. Iris had alles tot in de puntjes geregeld, eerst naar Londen, naar een concert van haar held uit de tienerjaren, daarna door naar Zürich. Iris stelt voorwaarden, Terry mag mee tot aan de veerboot naar Frankrijk, dan moet ze terug naar huis. Maar Terry laat zich niet uit het veld slaan. Ze wil mee, om Iris op andere gedachten te brengen. Hoe kan ze Iris zomaar laten gaan? Ze kan Iris nog niet missen.

Trip

Het wordt een waanzinnige trip door Engeland en Frankrijk. Met het zweet in de handen om geen brokken te maken rijdt Terry ‘aan de verkeerde kant van de weg’ door Frankrijk. Ze wordt steeds dapperder, dankzij Iris durft ze een heleboel vaste gewoontes los te laten. Niet meer alles controleren, niet meer bij alles te bedenken hoe het schoongemaakt of gewassen moet worden. Niet meer altijd een negatieve opmerking maken bij positieve zaken. Alles voor het grote doel: bij Iris in de buurt blijven om het onafwendbare te voorkomen.

‘Achter de horizon’ is ondanks het zware thema een lichte en luchtig geschreven roman. De vriendschap tussen de twee vrouwen, waarbij Terry de boventoon voert, het vaak komische gedrag van Terry’s vader en de vrolijke voorvallen onderweg, ze maken dat je deze roman zeker met een glimlach uit zult lezen.

Het boek ‘Achter de horizon’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.