Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij aan de dodelijke gevechten weten te ontsnappen. Met de hulp van een jonge vrouw, Françoise, weet hij de grens met Nederland te bereiken. Het is op het nippertje, Françoise wordt voor zijn ogen gearresteerd, maar hij kan terug naar Engeland. Christa is razend nieuwsgierig naar de gebeurtenis, maar van haar moeder mag ze het niet in het bijzijn van haar vader te berde brengen.

Brief

Wel krijgt Christa een brief onder ogen van de familie van Françoise. Ze trekt de stoute schoenen aan en stuurt een brief naar het adres in Brussel. Niet veel later staat er een Belgische jonge dame voor de deur, Estelle, de dochter van Françoise. Estelle was nog maar een baby toen haar moeder werd opgepakt en in de gevangenis overleed. Ze hoopt van Christa’s vader het een en ander over haar moeder te horen. Maar Christa’s vader raakt overstuur, ze wordt dus weinig gewaar.

Naar België

Christa en Estelle trekken een paar dagen met elkaar op. Ze kunnen het geweldig met elkaar vinden. Zo goed dat Estelle Christa vraagt mee te gaan naar België om daar de zomer door te brengen. Het is 1939, in Europa begint het al te rommelen. Op de familieboerderij van Estelle is daar echter nog weinig van te merken. Christa helpt mee op de boerderij, ze leert de twee broers van Estelle kennen, ze heeft het heel erg naar haar zin. Makkelijk in de omgang trekt ze met iedereen op. Estelle daarentegen gedraagt zich nukkig en verongelijkt. Christa ziet het, maar begrijpen doet ze het niet. Aan het eind van de zomer, als Duitsland Engeland de oorlog heeft verklaard gaat ze terug naar huis.

Intrige

Twee geliefden. Twee oorlogen. En een levenslang verraad. Dat is de intrigerende ondertitel van deze historische oorlogsroman. Welke rol spelen Christa en Estelle hierin? Zullen ze elkaar ooit nog zien? Of is de oorlog het definitieve einde van hun relatie? Tot de laatste bladzijden blijft het spannend hoe het met ze afloopt en wie verantwoordelijk is voor het verraad.

Het boek ‘Mijn moeders dochter’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.