Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Rechercheur Olivia Rönning is net terug van een heerlijke vakantie met haar vriend Lukas als ze voor een cold case naar het gebergte van Arjeplog in het noorden van Zweden wordt gestuurd. Er is daar het lijk van een man gevonden. Het heeft ooit diep onder de sneeuw gelegen, door opwarming is het nu naar de oppervlakte gekomen. Het vermoeden is dat het Fredrik Kalma betreft. Die verdween in 1999, er werd uitgebreid maar tevergeefs naar hem gezocht.

Crash

De vindplaats is alleen lopend of met een helikopter te bereiken. Olivia vertrekt met piloot Pekka naar het gebergte. Daar aangekomen is het weer omgeslagen, de helikopter wordt met een windvlaag tegen de rotsen gesmeten, Pekka en Olivia liggen voor dood onder de wrakstukken. Olivia is de eerste die bijkomt. Ze voelt bij Pekka nog een zwakke hartslag. Omdat ze met de telefoon geen bereik heeft daalt Olivia af naar een visserskamp dat ze op de kaart heeft gezien. Net als het lijkt dat ze de bewoonde wereld zal halen wordt ze overvallen door een Spaans stel die haar vastgebonden achterlaten.

Tom

Inmiddels is bij de superieuren van Olivia wel duidelijk dat ze vreselijk in gevaar is. Er wordt een reddingsactie op touw gezet en haar vroegere chef Mette en oud collega Tom melden zich om hulp te bieden. Het oude onderzoek naar Fredrik Kalma wordt heropend en de sporen leiden naar het Zweeds bedrijf waar Kalma een hoge functie had. Olivia is inmiddels weer boven water, een reddingshelikopter heeft haar gevonden. Ze is sterk genoeg om de leiding van het onderzoek naar Kalma en naar haar overvallers zelf te leiden. Het team kijkt naar verschillende invalshoeken, maar erg vlotten wil het niet.

Vertwijfeld

Als dan thuis de relatie met Lukas onder druk komt te staan, raakt Olivia langzaamaan vertwijfeld. Is ze echt sterk genoeg om dit alles te dragen? Kan ze zoveel sores het hoofd bieden? En juist op zo’n moment is de mentale hulp van Tom precies wat ze nodig heeft. Tom die zijn leven nu weer op orde heeft nadat hij in de diepste krochten van de maatschappij heeft verkeerd. Toen was zij er voor Tom, nu is hij er voor haar.

‘Bevroren goud’ is een superspannende thriller met een zeer verrassende ontknoping. Sterke karakters, mooie verhaallijn en plot. Een echte aanrader in deze saaie coronadagen.

Het boek ‘Bevroren goud’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek.

Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.