Home / / GGD-vaccinatielocatie in De Trefkoele officieel geopend

GGD-vaccinatielocatie in De Trefkoele officieel geopend

DALFSEN – Wethouder Jan Uitslag heeft donderdag 8 april de vaccinatielocatie in De Trefkoele in Dalfsen officieel geopend. Hij deed dat door een foto te onthullen van Fotoclub Dalfsen.

De lokale fotoclub stelt foto’s uit de gemeente ten toon in de vaccinatielocatie. Het daadwerkelijke prikken startte echter pas afgelopen maandag. Dat had weer te maken met de beperkte beschikbaarheid van vaccins. Het gaat dan eerst ook om kleine aantallen, maar de hoop is dat het er snel meer worden.
Uitslag opende de locatie in aanwezigheid van strategisch manager Margreet Algera van GGD IJsselland. Margreet: “De opening van de vaccinatielocatie in Dalfsen is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in onze regio. Ook in Deventer en Kampen openen we nieuwe locaties, naast de bestaande vestigingen in Zwolle en Hardenberg. Met vijf vaccinatielocaties verspreid over de regio, zijn we er klaar voor om 45.000 mensen per week te vaccineren als er straks voldoende vaccins zijn.”
Uitslag voegt toe: “Met de Trefkoele in Dalfsen bieden we een goede aanvulling op de andere locaties waar mensen zich kunnen laten vaccineren. Door onze ligging in de regio zijn we van verschillende kanten goed te bereiken, waaronder voor gemeenten als Ommen, Raalte en Staphorst.”
De vijf eerder genoemde locaties zijn inmiddels allemaal geopend. Iedereen die aan de beurt is voor een vaccinatie kan zelf kiezen waar hij of zij gevaccineerd wil worden. Dat kan in de buurt zijn van waar je woont of werkt of op een locatie waar je misschien sneller aan de beurt bent op een dag die jou uitkomt. Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau van GGD IJsselland is ook gevestigd in De Trefkoele in Dalfsen. Bezoekers kunnen net als anders de hoofdingang van De Trefkoele gebruiken om naar binnen te gaan. Let op: sluit niet aan in de rij, maar ga rechtstreeks naar de hoofdingang en ga via trap of lift naar boven. Medewerkers van het consultatiebureau zullen wel vragen een andere uitgang te gebruiken. Voor alle bezoekers geldt: houd afstand en draag een mondneusmasker. Bezoekers van andere activiteiten in De Trefkoele wordt gevraagd via de achterzijde naar binnen te gaan. Kijk voor meer informatie op

www.coronavaccinatie.nl

www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie

 

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Lampie

Kwikstaart   Vilsteren of Junne? Even checken. Juist, de temperatuur oplopend naar een graadje of …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.