Home / / Felicitaties voor briljanten echtpaar Tempert – Van Goor

Felicitaties voor briljanten echtpaar Tempert – Van Goor

LEMELE – Burgemeester Hans Vroomen feliciteerde het echtpaar Tempert-Van Goor op 22 maart met hun briljanten huwelijksjubileum.

Albert Jan Tempert en Jantje van Goor traden 65 jaar geleden, op 22 maart in het huwelijk. Ze kenden elkaar al vanaf de lagere school. Toen ze begin twintig waren, trouwde het paar na twee jaar verkering, in de kerk. Jantje werd geboren in Zuidwolde, in een gezin van vier kinderen: waarvan zij de derde is. Albert Jan werd geboren in Lemele in een gezin met drie zussen, hij was de tweede op rij.

In de ouderlijke boerderij van Albert Jan aan het Zandeinde in Lemele woont het paar nog steeds, ondanks de toch al respectabele leeftijd van 87 jaar. Zaterdag vierde ‘Jannie’, zoals Jantje doorgaans wordt genoemd, haar 88-ste verjaardag. Komend oktober hoopt Albert Jan die leeftijd te bereiken.
Albert Jan was voor zijn pensioen melkveehouder op de boerderij waar hij werd geboren. In het jaar 2000 droeg Albert Jan de boerderij over aan zijn oudste zoon Gerrit. Omdat er geen verdere opvolger werd gevonden, zijn de laatste koeien zo’n anderhalf jaar geleden verkocht. Iets wat Albert Jan nog altijd jammer vindt.
Het paar mag graag puzzelen en Albert jan houdt van fietsen. Ze kregen twee zonen en een dochter. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en maar liefst tien achterkleinkinderen. Als het weer mogelijk is komt er wellicht nog een feestje met de kinderen en kleinkinderen.

Tekst/Foto: Enzio Ardesch

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.