Home / / Eerste bevrijdingsvlaggen aangeboden op het gemeentehuis

Eerste bevrijdingsvlaggen aangeboden op het gemeentehuis

OMMEN – De stichting Ommen 75 jaar Vrijheid is blij verrast dat zoveel inwoners van de gemeente Ommen de bevrijding een gezicht wil geven met de nieuwe bevrijdingsvlag van Ommen.

Afgelopen week zijn op het gemeentehuis de eerste vlaggen aangeboden aan de burgemeester en aan ontwerper Bas Bosscher. De burgemeester sprak zijn waardering uit voor dit prachtige initiatief en hoopt dat de vlaggen tot in lengte van jaren in Ommen zullen wapperen.
Bas Bosscher: “De bevrijdingsvlag voor de gehele gemeente Ommen bestaat uit een wapenschild met het rode esdoornblad (‘maple leaf’) symbool voor Canada en het fakkelsymbool van het nationale comité 4 en 5 mei. De wit-blauw-gele balken vormen de kleuren van de gemeentevlag.

Vlagprotocol

• 9 april gehele dag
• 10 april gehele dag (Bevrijdingsdag van Lemele, Besthmen en Dalmsholte)
• 11 april gehele dag (Bevrijdingsdag van de gehele gemeente Ommen)
• 12 april gehele dag

Indien gewenst kan de vlag ‘s nachts blijven hangen. Het is niet strikt noodzakelijk om deze binnen te halen. Veel inwoners van de gemeente Ommen hebben een vlag aangeschaft. Voor degene die geen vlag heeft kunnen bemachtigen, staat op de achterpagina van het Ommer Nieuws de vlag afgebeeld. Deze kan voor het raam gehangen worden.

Lees ook

Ieder boodschappenkarretje een eigen parkeerplaats

OMMEN – “Het lijkt een verlate 1 april grap”, schrijft Ella Roelfs, inwoonster van Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.