Home / / CoronaMelder-app nuttig voor buitensporters

CoronaMelder-app nuttig voor buitensporters

Voor welk sportmaatje download jij CoronaMelder?

REGIO – Vóór corona sportte ruim 70% van de Nederlanders minimaal één keer per week. Tijdens de lockdown in januari deed slechts 49% van de Nederlanders één keer per week aan sport. Dat blijkt uit cijfers van NOC*NSF.

Nu volwassenen weer met vier personen buiten mogen sporten, wordt verwacht dat Nederlanders de komende tijd vaker hun sportkleding aantrekken. Voor deze buitensporters is de CoronaMelder-app nuttig.
Sport is goed voor de gezondheid. Het is dan ook een belangrijke ontwikkeling dat volwassenen weer in kleine groepen onder begeleiding mogen trainen. Tegelijkertijd ontstaan er door deze versoepeling meer risicovolle ontmoetingen.

Voorkomen

Uit doorlopend onderzoek onder leiding van Prof. dr. Wolfgang Ebbers van de Erasmus Universiteit blijkt dat 7 op de 10 mensen die een melding in CoronaMelder kregen sneller in beeld kwamen voor het bron- en contactonderzoek. Dat is belangrijk, aldus Ebbers. “Als je een melding via CoronaMelder krijgt, weet je dat je meer kans hebt om besmet te zijn. Zo kun je eerder maatregelen treffen om te voorkomen dat je onbewust sportmaatjes of mensen in jouw omgeving besmet. Want ook voordat je klachten krijgt, kan je al besmettelijk zijn.”

In het kort

CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt.

Pauzeknop

Sinds kort zit in CoronaMelder een pauzeknop. Hiermee kunnen gebruikers de app pauzeren. Deze pauzefunctie is handig voor buitensporters die hun telefoon tijdens de les in een tas of bak leggen met andere telefoons. Terwijl ze zelf 1,5 meter afstand bewaren van hun medesporters. De telefoon kan dus dicht bij de telefoon van een andere gebruiker van CoronaMelder zijn, zonder dat de gebruikers in elkaars buurt zijn. Je kan zelf aangeven hoe lang je de app wilt pauzeren, met een maximum van 12 uur. Is de ingestelde pauze voorbij? Dan krijg je een melding om CoronaMelder weer te activeren. Inmiddels hebben ruim 4,7 miljoen mensen CoronaMelder gedownload. Als je CoronaMelder op je mobiel hebt, blijft het belangrijk om je te houden aan de basisregels. Zoals 1,5 meter afstand houden tijdens het sporten en in groepjes van maximaal 4 personen trainen.

Downloaden

Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.
Kijk op www.coronamelder.nl voor meer informatie over CoronaMelder. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.