Home / / CDA pleit voor meer beplanting langs wegen Dalfsen

CDA pleit voor meer beplanting langs wegen Dalfsen

DALFSEN – Het CDA steunt het streven van de organisatie Vrienden van Dalfsen voor meer beplanting langs de N340, N48 en N377, waar recent bomen werden gekapt. Dit gebeurde in het kader van de verbetering van de verkeersveiligheid op deze drie wegen.

Vrienden van Dalfsen vindt het door de provincie opgestelde beplantingsplan te schraal van opzet met alleen herplant van bomen. Er zou een plan moeten komen dat aansluit bij de historische landgoederengordel in het gebied. Het CDA-Statenlid Jeroen Piksen vraagt aan Gedeputeerde Staten of een combinatie mogelijk is met provinciale programma’s voor bijvoorbeeld landschapsinrichting of met de ambitie van de provincie om 1,1 miljoen bomen te planten. “Het is belangrijk dat bij de uitvoering van grootschalige infrastructurele werken actief wordt gekeken naar koppelkansen, met name als het gaat om duurzaamheid”, aldus Piksen.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.