Home / / Bescheiden viering honderdste verjaardag OVC ’21

Bescheiden viering honderdste verjaardag OVC ’21

OMMEN – Op 19 april werd op de Markt, waar exact een eeuw geleden voetbalclub OVC is opgericht, een plaquette onthuld door de voorzitter Gerard Habers en oma Willems. De festiviteiten kregen een vervolg in de kantine, waar een select gezelschap aanwezig was. Leden, vrijwilligers en sponsoren konden thuis meekijken via een digitale link, hier bleken toch zo’n 150 leden aanwezig te zijn.

De voorzitter keek in zijn toespraak terug op de 100 jaar historie. Vervolgens reikte hij het jubileumboek uit aan burgemeester Hans Vroomen, met de woorden dat hij zeer onder de indruk was van dit prachtige naslagwerk, waar veel energie in zit van een aantal trouwe clubleden.
Namens de jubileumcommissie overhandigde Erwin Marsman het speciaal voor deze mijlpaal gebrouwen OVC ’21 jubileum bier aan de voorzitter. Een uniek biertje, gekozen door de leden uit een mix van vijf biertjes. Een spannend moment, maar het kon de goedkeuring van de preses volledig dragen.
De voorzitter haalde Henk Pasman naar voren. Vol trots kreeg het erelid te horen dat het jaarlijkse jeugdtoernooi gedoopt wordt tot het ‘Henk Pasman jeugdtoernooi’. Ook burgemeester Vroomen kreeg het woord. Hij keek in vogelvlucht terug op 100 jaar OVC. Zijn verhaal kreeg een onverwacht einde, met als klapper een koninklijke onderscheiding voor Peter Kramer en Rinus Habers, twee clubiconen die zich jaren en jaren hebben ingezet voor de club.

Vanaf het 90-jarig bestaan werd er ieder jaar een herinneringsbordje opgehangen in clubhuis de Spil. Aan Carles Bemboom de eer om het laatste bordje op te hangen, zodat de honderd volgemaakt is.
Diezelfde Bemboom werd door penningmeester Gerrit van Elburg gehuldigd als lid van verdienste, evenals Ronnie Huizing, Gerard Habers en Gerrit Velten. Na het officiële gedeelte werd het tijd om te proosten op honderd jaar OVC. Alle mensen thuis hadden een proostpakket ontvangen met daarin, naast het jubileumboek, het jubileumbiertje. De voorzitter hief het glas om met alle leden digitaal te proosten.
En zo kwam een einde aan een zeer bijzondere jubileumviering. Ieder lid had zich dat anders voorgesteld. Inmiddels zijn al vele jubileumactiviteiten gecanceld, maar op het programma staan tot de zomer (onder voorbehoud) nog steeds een aantal evenementen.

Woensdag 19 mei het Hans Visscher schoolvoetbal toernooi, zaterdag 29 mei het 8e Flater G-voetbal toernooi, zaterdag 12 juni het Henk Pasman jeugdtoernooi, zondag 13 juni het 38e All-in toernooi (sinds 1983), op zaterdag 19 juni de trOtsdag JCO en als klap op de vuurpijl op zaterdag 26 juni het grote OVC ’21 Jubileumfeest. Vanzelfsprekend is het afwachten wat hiervan in coronatijd nog door kan gaan.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.