Home / / Beleef de Vecht en het Vechtdal met je klas

Beleef de Vecht en het Vechtdal met je klas

DALFSEN/OMMEN – In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 uit Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Zwolle van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden. Inclusief een vaartocht of fietsspeurtocht door dit unieke gebied. Doet jouw klas of school ook mee?

Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In het samenwerkingsprogramma Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwolle kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan. Deelnemen kan tot de herfstvakantie.

Leren en beleven

‘Beleef je omgeving’ bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in! Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje!

Praktisch

‘Beleef je omgeving’ is voor groep 5 t/m 8 van basisscholen uit Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Zwolle. Scholen kunnen na de meivakantie tot de herfstvakantie (10 mei – 15 oktober) deelnemen. Op de website www.ruimtevoordevecht.nl/educatie staan de contactgegevens van de rederijen. Leerkrachten kunnen zelf kosteloos reserveren bij een rederij uit de buurt. Ook staat op deze website het online lespakket. Neem voor meer informatie contact op met Natuur en Milieu Overijssel (info@natuurenmilieuoverijssel.nl) of met natuuractiviteitencentrum De Koppel (info@dekoppel.com).

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.