Home / / Baron Mulertstichting zet zorgmedewerkers in het zonnetje

Baron Mulertstichting zet zorgmedewerkers in het zonnetje

OMMEN – Het coronavirus heeft grote impact op zorgprofessionals. De Baron Mulertstichting reikt daarom als blijk van waardering cadeaubonnen uit aan zorgmedewerkers die werkzaam zijn in de gemeente Ommen.

Op vrijdag 9 april ontving Nicole Kodden uit handen van Hans Vroomen en Richard van den Berg, namens het bestuur van de Baron Mulertstichting, een cadeaubon als dank voor haar inzet in de zorg. Kodden is werkzaam bij Oldenhaghen, een woonservicezone waarbinnen meerdere zorg- en welzijnsvoorzieningen van diverse zorgorganisaties samenwerken. In totaal krijgen ruim 700 Ommer zorgmedewerkers deze dagen een cadeaubon ter waarde van 50 euro. Deze bon kunnen zij besteden bij een groot aantal lokale ondernemers in Ommen.
De Baron Mulertstichting is een stichting die voortkomt uit de nalatenschap van Baron Frederik Mulert. De stichting ondersteunt jaarlijks doelen of projecten in Ommen, die in het teken staan van gezondheidszorg of aanverwante terreinen met een financiële bijdrage. Dit jaar heeft het bestuur besloten het volledige subsidiebedrag voor 2021 in te zetten voor de Ommer zorgmedewerkers. Het bestuur is van oordeel, dat deze waardering goed past bij de doelstellingen van Baron Frederik Mulert die bij zijn overlijden in 1933 een legaat naliet. Dit jaar zal het stichtingsbestuur dan ook geen andere doelen of projecten ondersteunen.
Het bestuur benut het jaar 2021 om het bestaande functioneren van de Baron Mulertstichting tegen het licht te houden. Daarbij is het bestuur van mening, dat er een grotere afstand moet zijn tussen het stichtingsbestuur en de gemeente. Dit past beter in de huidige opvattingen over ‘good governance’. Daarnaast wil het bestuur het in 1933 geschonken woonhuis van de Baron verkopen. Het vermogen dat hierdoor vrijkomt kan worden benut voor het ondersteunen van initiatieven op het terrein van gezondheidszorg. Tot slot gaat het bestuur het huidige toekenningsbeleid van subsidies in Ommen evalueren.

Lees ook

Felicitaties voor diamanten echtpaar Stad – Jansen

BEERZERVELD – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Stad – Jansen op 28 april gefeliciteerd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.