Home / / Alle shampooflessen verzamelen!

Alle shampooflessen verzamelen!

DALFSEN – De Dalfser kinderburgemeester Myla Groenendijk gaf verleden week het officiële startsein van de campagne ‘Alle Shampooflessen Verzamelen’ door drie grote stickers met het logo van de actie op de kliko bij Jumbo Dalfsen te plakken. Afval is namelijk één van de speerpunten in haar beleid.

De actie ‘Alle Shampooflessen Verzamelen’ is het resultaat van een opdracht van Dorpen van Morgen aan studenten van Windesheim om Dalfsen meer circulair te maken. Door corona liep het allemaal wat vertraging op, maar op initiatief van de kinderburgemeester Myla is de inzameling toch gestart.
Drie grote stickers van de actie op zo’n kliko plakken is een pittig karweitje, maar Myla deinst er niet voor terug. Ze vindt het leuk, maar ook belangrijk. “De aarde warmt steeds meer op en daarom is het niet goed om allerlei spullen in het milieu te gooien”, vertelt Myla. Nadat het klusje geklaard was, leegde ze nog even een grote tas met shampooflessen, die ze samen met haar vriendinnetjes had ingezameld.

In alle kernen

Op vele plekken, maar vooral bij alle supermarkten in de gemeente Dalfsen staan speciale kliko’s, herkenbaar aan de stickers. Hier kan men lege shampooflessen in gooien. De ingezamelde flessen worden door RPP in Nieuwleusen gerecycled tot afvalbakken. Shampooflessen bestaan uit een soort plastic dat zeer goed hergebruikt kan worden. Ook andere leerlingen van de Dalfser basisscholen spelen een rol in de actie en dan vooral op het gebied van de publiciteit. Met allerlei zelfuitgedachte acties willen zij er voor zorgen dat zoveel mogelijk Dalfsenaren hun shampooflessen inleveren.

Foto: Evert Jan Goos

Nadat kinderburgemeester Myla Groenendijk de stickers op de container had geplakt, kreeg ze assistentie van Ad Zwaga en Ronald Kamphuis.

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.