Home / / Winnaars regionale voorleeswedstrijd Noord-Oost Overijssel

Winnaars regionale voorleeswedstrijd Noord-Oost Overijssel

LEMELE – De winnaars van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd zijn Lindy Bendijk en Myrthe Waanders. Lindy zit op basisschool De Ichtus in Lemele. Ze las voor uit ‘Lampje’ van Annet Schaap.

De jury bewonderde haar rustige en mooie manier van voorlezen. Ze had ook een prima fragment uitgekozen en nodigde het publiek uit om het boek zelf verder te lezen. Myrthe zit op basisschool De Regenboog in Vriezenveen. Haar fragment kwam uit ‘De Griezels’ van Roald Dahl. De jury prees haar om de goede verstaanbaarheid. Ze las echt voor, maar zorgde door afwisseling in tempo en volume dat je echt werd meegenomen in het verhaal.

Tien kandidaten afkomstig uit gemeente Ommen, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd. De schoolkampioenen hebben een filmpje ingestuurd. De jury heeft deze bekeken en twee winnaars aangewezen. Om 15.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst met alle schoolkampioenen, juryleden, leerkrachten, supporters en bibliotheekmedewerkers. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde op 14 april 2021.

De jury bestond dit jaar uit: Dirry van de Grampel (oud-jeugdspecialist Bibliotheek Twenterand) en Evelien Wietsma (adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving, Rijnbrink)
Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes in een tas van De Nationale Voorleeswedstrijd. Met Lindy en Myrthe maakt de bibliotheek nog een afspraak voor een klein feestje waarbij de oorkondes en prijzen zullen worden uitgereikt.

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Lindy Bendijk

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.