Home / / Vier Koningsdag in Ommen! Versier jezelf en versier de straat!

Vier Koningsdag in Ommen! Versier jezelf en versier de straat!

OMMEN – “Wat zou het mooi zijn wanneer Ommen en de buurtschappen rondom Koningsdag geheel oranje kleuren”, zegt de Oranjevereniging Ommen enthousiast. “Wie met versieringen aan de slag gaat, sleept sowieso een mooie prijs binnen.”

De Oranjevereniging zegt iedere opgegeven straat een startbedrag van 100 euro toe, mits de versiering een thema bevat. Vervolgens beoordeelt de jury de straten en daarop wordt het prijzengeld uitgekeerd.

Programma

De vereniging heeft niet stil gezeten in de afgelopen maanden. “Wellicht zijn we in de aanloop niet even zichtbaar als andere jaren, maar des te drukker zijn we met plannen die wél kunnen. In een samenwerking met de scholen zijn verschillende scenario’s uitgewerkt. Deze zijn vervolgens besproken met de gemeente en met de veiligheidsregio. Helaas zijn deze in onderling overleg afgeblazen, desondanks gaan we toch kijken naar wat er wél mogelijk is. Zo brengen we de bewoners van de verzorgingshuizen in Ommen een taartje. En naast de versierde straten, presenteert RTV Vechtdal waarschijnlijk met ons een digitale, unieke Koningsdaguitzending”, aldus de Oranjevereniging.

Versierde straten

Ieder jaar versieren buurten en straten zich voor Koningsdag. De Oranjevereniging: “Het zou zo mooi zijn wanneer er juist dit jaar nog meer straten (extra) uitpakken. Als je zin hebt om erop uit te gaan, pak dan de fiets op Koningsdag en fiets door de prachtige straten. In april is er misschien al wel wat meer mogelijk en kunnen de creatieve schouders eronder worden gezet. Dus meld je aan via oranjeverenigingommen@outlook.com.
Hou voor de zekerheid Facebook en Instagram, evenals onze site www.oranjeverenigingommen.nl in de gaten. De laatste ideeën worden daar gepubliceerd. We rekenen op de inwoners van Ommen en wensen iedereen alvast een gezellige Koningsdag!”

Foto: Oranjevereniging

De versierde Koekoeksbloemstraat in 2019

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.