Home / / Uit Hei en Dennen

Uit Hei en Dennen

Dineren

Nou ja, thuis dan. Nee, niet de producten die wij zelf klaarmaken, als ‘men neme een pot Hak, schilt de aardappelen en bakt de karbonade’. Het gaat om het verrassende van de tegenwoordige afhaaldiners. Wij hebben een aantal restaurants, die volledig voldoen aan onze bescheiden wensen. En heel af en toe, in een onbezonnen bui roepen we: “Laten we eens iets exquis bij een goed gerenommeerd restaurant bestellen.” Zoals vandaag. Werden wij blij verrast door de kok aldaar? Niet helemaal, of beter gezegd: helemaal niet. Laten we het hierbij houden, het was vast heel goed bedoeld. Wat wij bestelden? Verloofde wenste een smakelijke spareribs schotel met frites en ik koos voor een vleesgerecht met salade. Mijn salade was in hevige mate aanwezig, het vlees bleek echter onvindbaar. Voor de gezelligheid brandden er mooie kaarsen en ook ons porselein en bestek blonk tussen het kaarsgeweld. Een heerlijk wijntje zou het diner tot grotere hoogten brengen.

In de meeste gevallen zijn afhaaldiners, waar dan ook vandaan, overheerlijk en met liefde en zorgzaamheid gebakken, gekookt, gebraden en heerlijk warm gehouden. Daarbij drinken wij graag een glas wijn, wat onze feestvreugde nog eens extra verhoogd. Tja, wat kunnen we meer doen om deze naargeestige periode het hoofd te bieden hè. Vanmiddag bezocht ik mijn leuke cadeauvriendin in Nijenhaghe. Wij begrijpen elkaar direct, zijn van ongeveer gelijke leeftijd en nemen onze wederzijdse herhalingen van belevenissen zonder problemen waar. Oké, hadden we dat al eens eerder verteld cq gehoord? So what. Volgende week haal ik haar op om eens bij ons een kopje thee te drinken. Wij hebben gezamenlijke kennissen/cq onze buren. Het zou leuk zijn hen ook eens uit te nodigen, allemaal met mondkapje…………..

Ik houd het belangrijkste voor het laatste. Onze eigen Rutte heeft wederom, nu voor de vierde keer de meeste stemmen gekregen. Dan doet hij het toch verbijsterend goed! Ja, wij zijn al jaren hartstochtelijk fan! En Sigrid Kaag! Wat gun ik haar deze mooie overwinning, door als tweede te eindigen. In haar gewone leven is zij een bescheiden gedistingeerde wijze vrouw en nu………….wat een verrukkelijke ontlading, zij sprong zelfs op de tafel! Ik heb een hoge pet van haar op, al is zij niet helemaal mijn partij. En wat mij het meest verbaasde, Thierry Baudet presteerde het een flink aantal stemmen te krijgen. Ik had hem al opgegeven. Ben benieuwd waar hij toe bij gaat dragen.

Antoinette

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.