Home / / Tweede pontje over de Vecht

Tweede pontje over de Vecht

DALFSEN/VILSTEREN – Tussen Dalfsen en Vilsteren komt er een tweede pontje over de Overijsselse Vecht. In april 2013 werd het eerste pontje in gebruik genomen bij pleisterplaats ‘de Stokte’ in Dalfsen. Hiawatha actief en Derk Jan Wennemars genoten destijds de primeur van de eerste overtocht.

Jaren geleden kon men hier ook al over de Vecht, toen met de roeiboot van de Hessumer schipper. De officiele ingebruikname werd verricht door gedeputeerde Bert Boerman van de Provincie Overijssel. Dit gebeurde door middel van de overhandiging van een sleutel aan toenmalig wethouder Maurits von Martels. De opening maakte deel uit van de ‘Vechtestafette’. Dit hield de ingebruikstelling in van de eerste in een reeks van aanlegsteigers aan de Vecht bij Zwolle, het pontje bij Dalfsen en een nieuw stuk wandelpad bij Laar in Duitsland. Ook de nieuwe schutsluis bij Hardenberg is onderdeel van dit project.

Tweede pontje

Dichtbij de plek waar het riviertje Regge uitmondt in de Overijsselse Vecht, vaart met ingang van deze zomer een nieuw veerpontje. Burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen vroegen de gemeenteraad om hiervoor geld beschikbaar te stellen. Het pontje verbindt de Vilsterseweg op het landgoed Vilsteren met de buurtschap Varsen. De kosten inclusief de aanleg van een stuk fietspad worden geraamd op 235.000 euro. De provincie Overijssel heeft al aangegeven daarvan 50.000 euro voor haar rekening te nemen. Het pontje dat wordt gebouwd in Hardenberg, is bijna gereed. Dit bedrijf bouwde ook het pontje van Hessum. In de winter vindt hier altijd het onderhoud en de stalling plaats.

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.