Home / / Top van Nederland in freestyle voetbal bij S.V. Nieuwleusen

Top van Nederland in freestyle voetbal bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag gaf de créme-de-la-créme van het Nederlandse freestyle voetbal een clinic bij S.V. Nieuwleusen. De clinic werd gegeven door Mike van de Streek, Hermen Voerknecht en Aron Nijland van Streetskills: professionele freestylers die tot de top van Nederland behoren.

De 65 jongens en meisjes van de jeugd onder 12 en 13 werden verdeeld over 3 clinics. Elke clinic bestond uit een training van 50 minuten en een spectaculaire freestyleshow van 10 minuten.
Freestyle voetbal is meer dan alleen een balletje hooghouden. Het doet wat met een voetballer wanneer een freestyle voetbaltruc lukt, waar hij of zij keihard op heeft geoefend. Ervaren wordt dat men iets kan bereiken als ergens keihard voor wordt gewerkt: je krijgt er veel plezier in en het zelfvertrouwen krijgt een boost. Nog leuker is het wanneer dit met een paar vrienden gedaan kan worden, waarbij men elkaar constant uitdaagt.

Stimuleren

Freestyle stimuleert om thuis te oefenen, verbetert het balgevoel en het motorisch vermogen en stimuleert het zelfvertrouwen. Het ontwikkelt het doorzettingsvermogen en geduld en creativiteit bij de spelers wordt aangesproken. Bij S.V. Nieuwleusen heeft de jeugd gedurende de coronaperiodes door kunnen trainen en voetballen door onderlinge wedstrijden, toernooien en wintercompetities te spelen. Ook niet-leden konden tijdens deze periodes meedoen aan diverse voetbalactiviteiten zoals de jeugdvoetbaldagen, meidenmiddag en natuurlijk de voetbalschool. Om dit allemaal te organiseren en financieel te kunnen uitvoeren, kreeg S.V. Nieuwleusen hulp van de KNVB. Zij stelden een stimuleringsbudget aan verenigingen ter beschikking zodat de jeugd door kon voetballen, kon blijven bewegen en elkaar op een sportieve manier kon ontmoeten, ook in de tijd dat de scholen vanwege de aanhoudende coronacrisis gesloten waren.

Foto: S.V. Nieuwleusen

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.